Μάχη για το πρόσημο δίνει αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς πολλοί τίτλοι του έχουν περάσει σε αρνητικά εδάφη, δεχόμενοι πιέσεις κατοχύρωσης κερδών.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,01% στις 986,96 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 37 εκατ. ευρώ.

Η μεταβλητότητα είναι βασικό χαρακτηριστικό της συνεδρίασης το τελευταίο δίωρο, με πολλούς τίτλους να αλλάζουν συχνά πρόσημο, καθώς οι πωλητές έχουν αρχίσει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Άλλωστε, τα κέρδη που έχουν προσφέρει από τα μέσα Δεκεμβρίου είναι πολύ σημαντικά, με μια διόρθωση να είναι πλέον το επικρατέστερο σενάριο, εκτός απροόπτου.

Χωρίς να συντρέχει κάποιος καταλύτης που να ανακόπτει επί της παρούσης την ανοδική πορεία, οι διορθώσεις θα κυριαρχήσουν τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές, προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα της αγοράς. Όσο πλησιάζει άλλωστε στο ψυχολογικό επίπεδο των 1.000 μονάδων οι απαιτήσεις από τους αγοραστές θα αυξάνονται, αν αναλογιστεί κανείς τον τρόπο που χάθηκαν τον Δεκέμβριο του 2014, όταν και ο δείκτης είχε χάσει πάνω από 100 μονάδες.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Quest και Motor Oil δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ σε αρνητικά εδάφη βρίσκονται και οι Εθνική, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Coca Cola, Titan, Eurobank και Jumbo. Από την άλλη, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, Aegean και Πειραιώς συντηρούν πάνω από το 1% τα κέρδη τους, ενώ θετικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, ΕΛΧΑ, Μυτιληναίος, Alpha Bank, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών