Ένα ακόμη σκαλοπάτι προς τις 1.000 μονάδες ανεβαίνει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο δείχνει ότι μπορεί να διευρύνει το ανοδικό του σερί, περιορίζοντας εσωτερικά τις διορθώσεις του. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,13% στις 988,34 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 9 εκατ. ευρώ.

Πιο κοντά στις 1.000 μονάδες

Το ΧΑ καταφέρνει όχι μόνο να έλθει πιο κοντά στον στόχο των 1.000 μονάδων, αλλά να δημιουργήσει μια απόσταση ασφαλείας από τη στήριξη των 973 μονάδων, βελτιώνοντας τις αντοχές του σε περίπτωση που ενταθούν οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Άλλωστε, μέχρι τις 1.000 μονάδες δεν έχει κάποια αντίσταση που να “κόβει” την ανοδική πορεία, με τους αγοραστές να προχωρούν σε κινήσεις σε όλο και πιο ευρύ πεδίο του χρηματιστηριακού ταμπλό.

Βέβαια, όσο η αγορά πλησιάζει τα τετραψήφια επίπεδα τόσο η νευρικότητα θα εντείνεται, ειδικά μάλιστα εάν δεν υπάρξει κάποιος καταλύτης που θα κάνει τη διαφορά. Σε διαφορετική περίπτωση, ένα σενάριο αφομοίωσης των επιπέδων θα είναι καλοδεχούμενο από μια αγορά που κινείται σταθερά ανοδικά τον τελευταίο μήνα.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, θετικά ξεχωρίζουν οι Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα και ΕΥΔΑΠ, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Coca Cola, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Quest, Aegean, Λάμδα, Σαράντης, ΕΛΧΑ και Μυτιληναίος. Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Alpha Bank, Autohellas, Motor Oil, Εθνική, Τέρνα Ενεργειακή, Τιτάν, ΟΤΕ, Πειραιώς, Jumbo και Eurobank.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών