Με σημαντικές απώλειες, άνω του 1%, έκλεισε σήμερα ο Dow Jones, καθώς τα αποτελέσματα της Goldman Sachs απογοήτευσαν την αγορά, ενώ S&P 500 και Nasdaq σημείωσαν μικρές μεταβολές, αφού είχαν περισσότερα στηρίγματα από τα εταιρικά κέρδη που ανακοινώθηκαν.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 1,14% στις 33.911 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,20% στις 3.990 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,14% στις 11.095 μονάδες.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Κλείσιμο με κέρδη- Αδύναμο το Λονδίνο

Goldman -Morgan

Στα 11,26 δισ. δολάρια ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της Goldman Sachs το 2022, ή 1,33 δισ. στο δ’ 3μηνο του έτους. Πιο συγκεκριμένα, τα κέρδη ανά μετοχή το δ’ 3μηνο του προηγούμενου έτους διαμορφώθηκαν στα 3,32 δολάρια, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να φτάσουν στα 5,56 δολάρια. Η μετοχή έχασε πάνω από 6%.

Από την άλλη, η μικρότερη από την αναμενόμενη πτώση στα κέρδη του δ’ τριμήνου 2022 που ανακοίνωσε η Morgan Stanley, οδήγησε τη μετοχή σε κέρδη άνω του 6%. Η εμπορική δραστηριότητα της αμερικανικής τράπεζας έλαβε ώθηση από τη μεταβλητότητα της αγοράς, αντισταθμίζοντας το πλήγμα από την υποτονική σύναψη συμφωνιών. Η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 2,11 δισ. δολαρίων ή 1,26 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι 3,59 δισ. δολαρίων ή 2,01 δολαρίων ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021.

“Η Goldman και η Morgan Stanley έχουν σχεδόν κατοπτρική εικόνα των τιμών σήμερα μετά τα κέρδη τους”, δήλωσε στο CNBC ο Yung-Yu Ma, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής επενδύσεων της BMO. “Ακόμη και εντός του χρηματοπιστωτικού τομέα, οι επιμέρους επιχειρηματικοί κλάδοι έχουν πολύ διαφορετική πορεία και ο τομέας διαχείρισης πλούτου της Morgan Stanley παρείχε ένα ισχυρό έρεισμα”, πρόσθεσε. “Αυτές οι αποκλίσεις είναι ενδεικτικές αυτού που αναμένουμε σε αυτή την περίοδο κερδών”, εξήγησε ο Ma.

Η Wall Street προέρχεται από θετικές back-to-back εβδομάδες, αλλά οι επενδυτές μπορεί να έχουν εισέλθει σε μια αίθουσα αναμονής, σύμφωνα με τον Mike Wilson, επικεφαλής στρατηγικό αναλυτή μετοχών στις ΗΠΑ της Morgan Stanley. “Το ράλι μέχρι στιγμής καθοδηγήθηκε από μετοχές χαμηλής ποιότητας και έντονα σορταρισμένους τίτλους. Ωστόσο, έχει επίσης παρατηρηθεί μια ισχυρή κίνηση σε κυκλικές μετοχές σε σχέση με τις αμυντικές. Ειδικά αυτή η κίνηση πείθει τους επενδυτές ότι κάτι τους διαφεύγει και πρέπει να επανατοποθετηθούν”, δήλωσε ο Wilson.

Στο πλαίσιο των μικτών αποτελεσμάτων του 2022, η Vital Knowledge, επιβεβαιώνει πάντως ότι η εκτίμησή της είναι πιο ανοδική από τους περισσότερους αναλυτές, κυρίως επειδή οι αποπληθωριστικές δυνάμεις ενισχύονται ταχύτερα από ό,τι επιδεινώνεται το περιβάλλον για τα κέρδη. Και υπάρχει τώρα ένας σημαντικός θετικός άνεμος, καθώς οι πτωτικοί επενδυτές αναγκάζονται να υπολογίζουν τις αυξανόμενες πιθανότητες ενός περιβάλλοντος “ήπιας προσγείωσης”.

Επίσης, σύμφωνα με την Credit Suisse “οι τιμές των μετοχών έχουν αυξηθεί κατά 11,8% από τις 12 Οκτωβρίου, αποτέλεσμα της πτώσης του πληθωρισμού και των επιτοκίων, των προσδοκιών για μια παύση της αύξησης των επιτοκίων της Fed και της μείωσης του κινδύνου ύφεσης. Αν και η περίοδος κερδών 4ου τριμήνου μόλις ξεκίνησε, το ποσοστό 6,6% θα πρέπει να προστεθεί στον κατάλογο των θετικών ανέμων της αγοράς”.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street