Με απώλειες κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, ακολουθώντας το αρνητικό παγκόσμιο κλίμα, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις οικονομικές προοπτικές, ένα θέμα που βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός αυτή την εβδομάδα.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,6%, με τον κλάδο του πετρελαίου να χάνει 1,9%. Ο βρετανικός FTSE 100 χάνει κατά 0,48% στις 7.793 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,34% στις 15.128 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,39% στις 7.056 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η βρετανική πλατφόρμα επενδυτικών κεφαλαίων Allfunds Group υποχωρεί περισσότερο από 7%, μετά την υποβάθμιση της μετοχής από την HSBC σε “διακράτηση” από “αγορά” και τη μείωση της τιμής-στόχου της. Η γερμανική εταιρεία ηλεκτρικών ειδών Encavis υποχωρεί κατά 6% μετά την υποβάθμιση της μετοχής της από την Barclays σε “underweight” από “equal weight” και τη μείωση της τιμής-στόχου.

Το κλίμα

Οι επενδυτές έχουν βρει ευκαιρία να κατοχυρώσουν μέρος των κερδών τους μετά την θετική εκκίνηση του έτους, η οποία τροφοδοτήθηκε από την ελπίδα ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, καθώς και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δεν θα χρειαστεί να είναι τόσο επιθετικές με τα επιτόκια όσο ήταν πέρυσι, καθώς ο πληθωρισμός έχει κορυφώσει. Ωστόσο, φαίνεται ότι αυτές οι αυξήσεις των επιτοκίων έχουν ήδη επηρεάσει σημαντικά την ανάπτυξη.

Σήμερα αναμένονται τα πρακτικά της της τελευταίας συνεδρίασης της ΕΚΤ για τον καθορισμό της πολιτικής της και η πρόεδρος Κριστίν Λαγκάρντ αναμένεται να μιλήσει μέσα στην ημέρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές