Προτάσεις για την εφαρμογή πολιτικών, με σκοπό τον μετασχηματισμό της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας παρουσίασε ο Βουλευτής Επικρατείας και Πρόεδρος της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, Καθηγητής Χρήστος Ταραντίλης, στο πλαίσιο ημερίδας για την καινοτομία και την τεχνολογία, καλώντας στην επιχειρηματική αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων που παράγονται στα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα και την περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups).

Η ημερίδα είχε τίτλο «Ελλάδα 2035 – Κοινωνία, Καινοτομία, Τεχνολογία», και διοργανώθηκε από τη Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ, με τη συνεργασία του Τομέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης της ΝΔ. Ο κ. Ταραντίλης συμμετείχε ως ομιλητής και ως συντονιστής σε δύο πάνελ της ενότητας με τίτλο «Έρευνα, Τεχνολογία, Καινοτομία».

Τα πάνελ της ημερίδας

Στο πρώτο πάνελ της ενότητας ομιλητές ήταν οι κ.κ. Γεώργιος Δουκίδης, Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ), Μιχάλης Δρίτσας, Διευθύνων Σύμβουλος ElevateGreece ΑΕ και Δρ Γεώργιος Νούνεσης, Διευθυντής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ερευνητικού Κέντρου “Δημόκριτος”, ενώ στο δεύτερο οι κ.κ. Γεωργία Αναστασοπούλου, Γενική Διευθύντρια της iDNA Genomics, Κώστας Λουκάς, Γενικός Διευθυντής Μεγάλων Πελατών της Microsoft Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, και Αιμίλιος Χαλαμανδάρης, επικεφαλής Έρευνας & Ανάπτυξης Samsung Electronics Hellas.

Τέλος, η συζήτηση εστίασε στη δημιουργία, τη διακράτηση και την προσέλκυση ταλαντούχων ειδικευμένων επιστημόνων στον τομέα της τεχνολογίας, στην αξία που έχουν οι γρήγορες τακτικές νίκες (quickwins), προκειμένου να συμβάλουν στη δημιουργία περαιτέρω δυναμικής του ελληνικού οικοσυστήματος τεχνολογικής καινοτομίας καθώς και στην αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στην επιχειρηματικότητα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Google: Παρουσίασε νέο μικροτσίπ και «έλυσε» ένα χρόνιο πρόβλημα των κβαντικών υπολογιστών
Τεχνολογία |

Αποκαλυπτήρια για το «αλάνθαστο» κβαντικό μικροτσίπ της Google

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature, η Google είπε ότι βρήκε έναν τρόπο να συνδυάζει τα Qubits του τσιπ Willow, έτσι ώστε τα ποσοστά σφαλμάτων να μειώνονται καθώς αυξάνεται ο αριθμός των Qubits

Έρευνα BrokerChooser: Αυτές είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά online απάτης
Τεχνολογία |

Αυτές είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά online απάτης - Η θέση της Ελλάδας

Η έρευνα βασίζεται σε ένα σύνολο δεδομένων που περιλαμβάνει πάνω από 30.000 γνωστές απατηλές οντότητες, αναλύοντας τα μοτίβα αναζήτησης της Google σε περιεχόμενο της BrokerChooser σε 56 γλώσσες