Ενώ μερικοί άνθρωποι μπορεί να υποστηρίξουν ότι το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στη δημιουργία ενός λεπτομερούς, γραμμικού μονοπατιού προς τον τελικό στόχο της καριέρας σας, ο διευθύνων σύμβουλος της Uber Dara Khosrowshahi λέει ότι ο υπερβολικός σχεδιασμός δεν είναι απλώς αναποτελεσματικός, αλλά μπορεί να τορπιλίσει τις πιθανότητές σας να χτίσετε μια ολοκληρωμένη καριέρα.

«Μην υπερ-προγραμματίζετε την καριέρα σας… Βλέπω ότι οι νέοι κάνουν αυτό το λάθος συνέχεια», είπε ο Khosrowshahi στον CEO του LinkedIn, Ryan Roslansky, σε μια νέα συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

Μάθε να διοικείσαι πριν διοικήσεις

Αναζητώντας ευκαιρίες

Αν και δεν υπάρχει «τίποτα λάθος» στο να έχεις μια γενική ιδέα για το τι θέλεις να πετύχεις στην καριέρα σου, είπε ο Khosrowshahi, εάν η ιδέα σου είναι «πολύ στενή», κινδυνεύεις να χάσεις ευκαιρίες που θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν να καλλιεργήσεις μια πιο ευτυχισμένη, πιο επιτυχημένη καριέρα. .

«Έχετε μια ιδέα για το πού θέλετε να πάτε, [αλλά] πρέπει να είστε ανοιχτοί σε ευκαιρίες, μετά πρέπει να τις αδράξετε, πρέπει να τις εκμεταλλευτείτε», πρόσθεσε. «Δεν βιάστηκα ποτέ στην καριέρα μου, γιατί αν είσαι ανοιχτός και θέλεις πραγματικά να βελτιώσεις την τέχνη σου, είναι πολύ πιο ικανοποιητικό [να αφιερώσεις τον χρόνο σου]».

Αυτό περιλαμβάνει το να είστε ανοιχτοί σε νέες ευκαιρίες στην τρέχουσα εργασία σας και να μεγιστοποιήσετε την ανάπτυξη των δεξιοτήτων σας σε κάθε ρόλο πριν προχωρήσετε στον επόμενο. Ο Khosrowshahi υπηρέτησε ως Διευθύνων Σύμβουλος της Expedia για δώδεκα χρόνια πριν αναλάβει το τιμόνι της Uber το 2017. Πριν ενταχθεί στην Expedia, ο Khosrowshahi εργάστηκε ως CFO της IAC (InerActiveCorp), μιας εταιρείας πολυμέσων με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας θητείας του στην Expedia, ο Khosrowshahi είπε ότι έμαθε πολύτιμες ηγετικές δεξιότητες, συμπεριλαμβανομένου του πόσο κρίσιμη είναι η ευελιξία.
«Δείτε τον Steve Jobs, τον Jeff Bezos, τον Jamie Dimon, τον Jack Welch… το μεγαλείο απαιτεί χρόνο», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Executive