Με μικτά πρόσημα κινήθηκαν σήμερα οι αγορές στην περιοχή Ασίας, με τις μετοχές της Adani Enterprises να βρίσκονται και πάλι στο επίκεντρο, καθώς οι προεκτάσεις από τις κατηγορίες της εταιρείας short seller Hindenburg έχουν προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις.

Οι δείκτες

Ειδικότερα, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 1,2%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite σημείωσε απώλειες 0,66% και ο Shenzhen Component έχασε 0,63%, αν και ο δείκτης διευθυντών αγορών της Caixin έδειξε ότι η δραστηριότητα των υπηρεσιών στην Κίνα αυξήθηκε τον Ιανουάριο.

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία σημείωσε άνοδο 0,39% και ο Topix διαπραγματεύτηκε 0,26% υψηλότερα, καθώς ο δείκτης au Jibun Bank Japan Services Purchasing Managers για τον Ιανουάριο σημείωσε περαιτέρω αύξηση.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi σημείωσε επίσης άνοδο 0,47% στις 2.480,4 μονάδες και ο Kosdaq κέρδισε 0,28% 766,79 μονάδες. Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,62% στις 7.558,1 μονάδες.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, ο τομέας των υπηρεσιών της Κίνας παρουσίασε ανάκαμψη τον πρώτο μήνα του 2023, σύμφωνα με τον δείκτη υπεύθυνων προμηθειών (PMI) των υπηρεσιών της Caixin/S&P Global. Ο δείκτης αυξήθηκε στο 52,9 τον Ιανουάριο, πάνω από το όριο του 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση – από τα επίπεδα του 48 τον Δεκέμβριο. Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη βελτιώθηκε επίσης στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2011.

Επίσης, ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας του Χονγκ Κονγκ επέστρεψε στην ανάπτυξη τον Ιανουάριο, όπως έδειξε ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών της S&P Global. Ο δείκτης διαμορφώθηκε στο 51,2, σηματοδοτώντας την πρώτη άνοδο πάνω από το όριο του 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση από τον Αύγουστο του 2022. Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη της οικονομίας σημείωσε επίσης υψηλό ρεκόρ, ανέφερε η S&P στην ανακοίνωσή της.

Ο δείκτης υπεύθυνων προμηθειών υπηρεσιών της au Jibun Bank στην Ιαπωνία διαμορφώθηκε στο 52,3 για τον μήνα Ιανουάριο, υψηλότερα από την προηγούμενη μέτρηση του 51,1 του Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές