
Νέα έκκληση απηύθυνε σήμερα η Δύση για να δοθεί στην Ουκρανία ό,τι χρειάζεται προκειμένου να νικήσει τη Ρωσία, με τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ να προειδοποιεί για τον κίνδυνο να νικήσει η Μόσχα, καθώς πλησιάζει η επέτειος της έναρξης του πολέμου.
Κατά τη δεύτερη ημέρα της Διάσκεψης για την Ασφάλεια, που διεξάγεται στο Μόναχο της Γερμανίας, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, εκτίμησε πως δεν υπάρχει “καμία ένδειξη που να δείχνει” πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν «άλλαξε φιλοδοξίες».
Ουκρανία: Τα τρομερά λάθη της Μόσχας και ο ρόλος των συμβούλων του Πούτιν
Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή της σύγκρουσης, είναι απαραίτητο να “δώσουμε στην Ουκρανία ό,τι χρειάζεται προκειμένου να νικήσει και να επιβιώσει ως ανεξάρτητο κυρίαρχο έθνος στην Ευρώπη”, ανέφερε στην ομιλία του ο επικεφαλής της Ατλαντικής συμμαχίας.
“Ο μεγαλύτερος κίνδυνος όλων είναι ο Πούτιν να νικήσει. Αν ο Πούτιν νικήσει στην Ουκρανία, το μήνυμα για εκείνον και για άλλους αυταρχικούς ηγέτες θα είναι πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη για να αποκτήσουν αυτό που θέλουν”, προειδοποίησε.
Σχεδόν έναν χρόνο μετά την έναρξη, στις 24 Φεβρουαρίου 2022, της ρωσικής εισβολής, καμία ένδειξη χαλάρωσης δεν είναι ορατή. Οι μάχες έχουν προκαλέσει δεκάδες χιλιάδες θύματα στα δύο στρατόπεδα και το ΝΑΤΟ φοβάται μια νέα επίθεση μεγάλης κλίμακας της Μόσχας προσεχώς.
Το Κρεμλίνο κινητοποιεί “εκατοντάδες χιλιάδες στρατεύματα”, και προμηθεύεται “περισσότερα όπλα από αυταρχικές χώρες όπως το Ιράν και η Βόρεια Κορέα”, υπογράμμισε ο Στόλτενμπεργκ.
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ επρόκειτο επίσης να καλέσει τη Δύση “να μην κάνει το ίδιο λάθος με την Κίνα” που έκανε με τη Ρωσία, η οποία δημιούργησε δεσμούς ενεργειακής εξάρτησης με την Ευρώπη, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του που είχαν διαβιβάσει στο AFP συνεργάτες του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Τραμπ: Νομίζω έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία – Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ χθες Τετάρτη (τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί ότι έχει κλείσει «συμφωνία με τη Ρωσία»

Απλώνοντας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη
Η μεγάλη υπόθεση ωστόσο για τη χώρα, το σημαντικό εάν πηγαίνουμε στη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση είναι ξανά το παλιό αυτό που παρακολουθούσαμε στα «μαύρα» χρόνια

Τραμπ: Η ειρηνευτική συμφωνία είναι κοντά αλλά την εμποδίζει ο Ζελένσκι
«Είμαστε πολύ κοντά σε μια Συμφωνία, αλλά ο άνθρωπος που «δεν έχει χαρτιά να παίξει» θα πρέπει τώρα, επιτέλους, να ΤΟ ΚΑΝΕΙ»

Στοιχήματα εκατομμυρίων δολαρίων για τον διάδοχο του πάπα Φραγκίσκου
Το όνομα, η καταγωγή και η ηλικία του επόμενου πάπα γίνονται αφορμή για έντονο διαδικτυακό παιχνίδι στοιχημάτων

Το γραφείο του Μακρόν διαψεύδει τα περί πρόωρων εκλογών
Σε διάψευση των δημοσιευμάτων για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο προέβη το Ελυζέ , μέσω ανάρτησης στο «X»

Πωλείται το ιστορικό αυτοκίνητο του Ανδρέα Παπανδρέου
Το αυτοκίνητο του Ανδρέα Παπανδρέου βρίσκεται στην Αθήνα, στα χέρια ενός συλλέκτη που δε θέλει να εμφανίζεται το όνομά του
![Μόσχα: Ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο της πόλης [βίντεο]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/54656-600x432.jpg)
Ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο της Μόσχας [βίντεο]
Ένα αυτοκίνητο εξερράγη σε υπόγειο πάρκινγκ στη Μόσχα, ενώ υπάρχουν αναφορές και για περισσότερες εκρήξεις

Ναυάγησαν οι συνομιλίες στο Λονδίνο για το ουκρανικό - Το μήνυμα Βανς
Γιατί ακύρωσε την τελευταία στιγμή τη συμμετοχή του στις συζητήσεις για την τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο