Στην απόλυση εκατό υπαλλήλων της προχώρησε η εταιρεία crypto Polygon Labs, περιορίζοντας έτσι κατά 20% τις θέσεις εργασίας που διατηρούσε μέχρι πρότινος.

Πρόκειται για μια ακόμα εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των κρυπτονομισμάτων και ψηφιακών asset η οποία κατέφυγε στην ύστατη λύση της περικοπής θέσεων εργασίας προκειμένου να αποφύγει το λουκέτο.

Οι εργαζόμενοι αναμένεται να λάβουν ο καθένας από τρεις μισθούς ως αποζημίωση απόλυσης, ανεξάρτητα από το επίπεδο της αμοιβής τους ή τη θητεία τους στην εταιρεία.

Binance: Φέρνει τους οπαδούς πιο κοντά σε αθλητικές ομάδες

Η αποκεντρωμένη πλατφόρμα που κάνει το ψηφιακό νόμισμα Ethereum πιο προσιτό ιδρύθηκε το 2017 ως Matic και μετονομάστηκε σε Polygon τον Φεβρουάριο του 2021.

Σημειώνεται ότι περισσότερο από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε αξία έγιναν «καπνός» στον τομέα των κρυπτονομισμάτων πέρυσι, ενώ η αύξηση των επιτοκίων επιδεινώνει τις ανησυχίες για μια οικονομική ύφεση.

Σε χρεοκοπία έχουν οδηγηθεί εταιρείες του κλάδου, όπως τα crypto hedge funds, Three Arrows Capital και Celsius Network.

Eνώ και άλλες εταιρείες προβαίνουν σε απολύσεις, όπως η Luno που ανήκει στην Digital Currency Group, η οποία τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι θα περικόψει το 35% του συνολικού εργατικού της δυναμικού για να αντιμετωπίσει την ύφεση στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Η κορύφωση του «δράματος» με την FTX

Ως γνωστόν η κορυφή του παγόβουνου στις εξελίξεις των κρυπτονισμάτων ήταν η FTX, ένας ιδιαίτερα δυναμικός όμιλος οργανωμένος γύρω από μια πλατφόρμα συναλλαγών με κρυπτονομίσματα. Η συνολική αξία του άγγιζε τα 32 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία είχε επιθετική διαφήμιση και ήταν από τις πιο γνωστές στον κλάδο της. Ο ίδιος ο ιδρυτής της Μπάνκμαν-Φράιντ είχε καταφέρει στα 30 του να έχει προσωπική περιουσία 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ήταν ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες του Δημοκρατικού Κόμματος και είχε στενούς δεσμούς με τη Wall Street. Όμως, αυτή η εικόνα δεν υπάρχει πια. Η FTX έχει ζητήσει τεθεί σε καθεστώς χρεοκοπίας, ύστερα από τη μαζική απόσυρση συναλλασσόμενων που αντέδρασαν έτσι στις πληροφορίες ότι η εταιρεία είχε σοβαρά προβλήματα κακοδιαχείρισης.

Η ταχεία πτώση της FTX πυροδότησε έναν σκληρό παγκόσμιο ρυθμιστικό έλεγχο για τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες crypto διατηρούν κεφάλαια και διεξάγουν επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto
Bankman-Fried: Τα πολλά πρόσωπα του πρώην βασιλιά των crypto
Crypto |

Αλτρουιστής, ριψοκίνδυνος ή απατεώνας; Ποιος είναι τελικά ο Bankman-Fried της FTX

Αλτρουιστής, ριψοκίνδυνος ή απατεώνας; Οι συνεργάτες του τον «πούλησαν», οι δικαστές τον κατηγορούν για πλάνη και απάτη, ενώ η οικογένειά του μιλά για αυτισμό - Ποιος είναι τελικά ο Bankman-Fried της FTX;