Στηρίγματα από τους πρόδρομους δείκτες της οικονομίας, ιδίως της Ιαπωνίας, έλαβαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, οι οποίες έκλεισαν σε θετικά εδάφη.

Οι δείκτες

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shenzhen Component σημείωσε άνοδο 0,7% για να κλείσει στις 11.783,8, ενώ ο Shanghai Composite ήταν 0,66% υψηλότερα για να κλείσει την ημέρα στις 3.279,6 μονάδες. Ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε κατά 0,69%, καθώς ο επικεφαλής της διοίκησης του Χονγκ Κονγκ Τζον Λι ανακοίνωσε ότι θα αρθεί η οδηγία για την υποχρέωση της χρήσης μάσκας από την 1η Μαρτίου. Ο δείκτης Hang Seng Tech εν τω μεταξύ, υποχώρησε κατά 1,42%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε 0,42% για να κλείσει στις 2.412,85 μονάδες, ενώ ο Kosdaq αυξήθηκε 1,45% για να κλείσει στις 791,6 μονάδες, καθώς οι μετοχές της L&F, που κατασκευάζει υλικά μπαταρίας, σημείωσαν άλμα μετά την ανάληψη σύμβασης με την Tesla.

Ο Nikkei 225 σημείωσε μικρή άνοδο για να κλείσει στις 27.445,56 μονάδες και ο Topix έκλεισε την Τρίτη οριακά υψηλότερα στις 1.993,28 μονάδες. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,47% και έκλεισε στις 7.258,4 μονάδες, καθώς οι λιανικές πωλήσεις για τον Ιανουάριο διαμορφώθηκαν υψηλότερα του αναμενόμενου, στο 1,9% σε σχέση με τον Δεκέμβριο, υψηλότερα από τις προσδοκίες για άνοδο 1,5%.

Μάκρο

Ο αναπληρωτής διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας Μασαζούμι Γουακατάμπε επανέλαβε την υποστήριξή του στον στόχο της κεντρικής τράπεζας για πληθωρισμό 2%. “Η ίδια η ιδέα της ύπαρξης ενός σαφώς καθορισμένου στόχου για τον πληθωρισμό βασίζεται στη σημασία της επικοινωνίας”, ανέφερε στην ομιλία του.

Στα μάκρο της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις της Ιαπωνίας αυξήθηκαν κατά 6,3% τον Ιανουάριο σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των οικονομολόγων για 4%. Τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν ότι οι εμπορικές πωλήσεις τον Ιανουάριο του 2023 ανήλθαν σε 45,7 τρισ. γεν (335 δισ. δολάρια), σημειώνοντας αύξηση 3,2% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Από την άλλη, η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας μειώθηκε κατά 4,6% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα τον Ιανουάριο, η μεγαλύτερη μείωση που έχει σημειώσει η οικονομία εδώ και οκτώ μήνες, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας. Η μέτρηση ήταν χειρότερη των προσδοκιών, για μείωση 2,9%, και ακολούθησε αύξηση 0,3% τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές