Ήπια ανοδικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, σε μια προσπάθεια να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον πέμπτο ανοδικό του μήνα. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,49% στις 1.118,79 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 12 εκατ. ευρώ.

Σχέδιο διάθεσης μετοχών του ΤΧΣ στο Χρηματιστήριο

Στο επίκεντρο σήμερα των συναλλαγών σαφώς παραμένει η μετοχή της Motor Oil, η οποία από αύριο θα προστεθεί στην ελληνική «ομάδα» του δείκτη Standard MSCI. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν εισροές που θα ξεπεράσουν τα 75 εκατ. ευρώ, εντούτοις το ενδιαφέρον αναμένεται να είναι μεγάλο και στις υπόλοιπες ελληνικές μετοχές, καθώς αυξάνεται η στάθμιση του ελληνικού δείκτη στις αναδυόμενες του οίκου.

Μεταβλητότητα

Βέβαια, η μεταβλητότητα σε αρκετούς άλλους τίτλους δεν λείπει σήμερα, καθώς το διεθνές κλίμα παραμένει αρνητικό σε μια εβδομάδα που αναμένονται τα κρίσιμα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην περιοχή της Ευρωζώνης. Κόντρα στο ρεύμα επομένως το ΧΑ προσπαθεί να κρατήσει τα κεκτημένα και να μαζέψει δυνάμεις προκειμένου να σπάσει την πλάγια κίνηση των τελευταίων ημερών, με πρώτο στόχο τις 1.195 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, Πειραιώς, Motor Oil, Autohellas, Quest και Ελλάκτωρ ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, ενώ θετικά κινούνται οι Λάμδα, Coca Cola, Alpha Bank, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος, Τιτάν, ΟΠΑΠ, Εθνική, Σαράντης, ΔΕΗ, ΟΛΠ, Βιοχάλκο και ΕΛΧΑ. Από την άλλη, σε αρνητικά εδάφη είναι οι ΕΥΔΑΠ, Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα και Jumbo, με την τελευταία μάλιστα να είναι στο -1,98%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες