Διορθωτικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αναδιπλώνονται μετά τη χθεσινή άνοδο, εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,4%, με τον κλάδο των χημικών να χάνει 0,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,33% στις 7.908 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,55% στις 15.296 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,49% στις 7.259 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, η Bayer χάνει 4%, μετά την πρόβλεψη του γερμανικού γίγαντα φαρμακευτικής και βιοτεχνολογίας για πτώση των λειτουργικών κερδών το 2023, λόγω του υψηλότερου κόστους.

Σήμερα αναμένονται τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό από τη Γαλλία και την Ισπανία, ενώ από τη Γερμανία την Τετάρτη και την Ιταλία και την ευρωζώνη την Πέμπτη, με τις αγορές να αναμένουν την πρόοδο της νομισματικής σύσφιξης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η ΕΚΤ έχει δηλώσει ρητά ότι σκοπεύει να αυξήσει τα επιτόκια κατά άλλες 50 μονάδες βάσης τον Μάρτιο, αν και οι επενδυτές αξιολογούν πόσο πιθανό είναι να κινηθεί σημαντικά πέρα από αυτό.

Οι πληθωριστικές πιέσεις στην Ευρωζώνη έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, Φίλιπ Λέιν, προσθέτοντας ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα τερματίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων έως ότου βεβαιωθεί ότι η αύξηση των τιμών κατευθύνεται και πάλι προς το 2%.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές εισαγωγών στη Γερμανία μειώθηκαν κατά 1,2% τον Ιανουάριο, μια «ευπρόσδεκτη» πτώση, αλλά όχι τόσο μεγάλη όσο η αναμενόμενη πτώση κατά 1,5%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές