Η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ημιαγωγών, μέσω συμβάσεων, στον κόσμο θα προσλάβει περισσότερους από 6.000 νέους μηχανικούς το 2023, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία το Σάββατο.

Πρόκειται για μια επιλογή «κόντρα στο ρεύμα» καθώς η βιομηχανία ημιαγωγών είναι αντιμέτωπη με ύφεση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με την TSMC, η εταιρεία θα αναζητήσει νέους μηχανικούς με κατόχους πανεπιστημιακού πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου, σε αντικείμενα που αφορούν την ειδικότητα του ηλεκτρολόγου μηχανικού ή που σχετίζονται με software. Οι προσλήψεις προγραμματίζονται να γίνουν σε πόλεις σε όλη την Ταϊβάν.

Ο μέσος συνολικός μισθός ενός νέου μηχανικού με μεταπτυχιακό είναι 2 εκατομμύρια T$ (65.578,07 δολάρια), πρόσθεσε η εταιρεία.

Ημιαγωγοί: Οι βρετανικές βιομηχανίες σκέφτονται την… μετανάστευση

Υφεση

Η μείωση της ζήτησης για ηλεκτρονικά είδη και τα υψηλά επίπεδα αποθεμάτων μετά την έλλειψη ορισμένων ημιαγωγών οδήγησαν σε ύφεση τη βιομηχανία ημιαγωγών.

Από τα τέλη του 2022, αρκετές εταιρείες παραγωγής μικροτσίπ σε όλο τον κόσμο έχουν περιορίσει τις επενδύσεις τους.

Η Intel ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα μειώσει τις πληρωμές στο μεσαίο προσωπικό και τα στελέχη από 5% έως 25%.

Η κυριαρχία της TSMC στην κατασκευή μερικών από τα πιο προηγμένα τσιπ για πελάτες υψηλού επιπέδου, όπως η Apple την καθιστά λιγότερο ευάλωτη από την ύφεση.

Η εταιρεία μείωσε ελαφρώς τις ετήσιες κεφαλαιουχικές της δαπάνες για το 2023 και προβλέπει μείωση των εσόδων του πρώτου τριμήνου, αλλά έχει δηλώσει ότι αναμένει η ζήτηση να αυξηθεί έως το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία