Βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη στον κατασκευαστικό κλάδο και για συμμετοχή σε άλλα μελλοντικά έργα, «κτίζει» το τελευταίο διάστημα ο όμιλος Intrakat. Στόχος της νέας διοίκησης είναι να αποτελέσει έναν ισχυρό παίκτη στο χώρο, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Να σημειωθεί ότι ήδη ο όμιλος συμμετέχει σε έργα μεγάλης κλίμακας όπως Hellinikon Marina Tower, ο Οδικός Άξονας Ν.Δ. Πελοποννήσου, η ολοκλήρωση της Λ. Κύμης, ο ΒΟΑΚ, τα Δίκτυα Διανομής ΔΕΔΔΗΕ, κ.ά. Σημαντική είναι η συμμετοχή του και σε άλλα μεγάλα ΣΔΙΤ έργα, όπως το νέο Κτήριο της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Υποδομών, των εστιών των Πανεπιστημίων Κρήτης, Θεσσαλίας και Θράκης, των Περιφερειακών Κέντρων Πολιτικής Προστασίας και του νέου Ιατρικού Κέντρου της Ακαδημίας Αθηνών, ενώ δραστηριοποιείται με επιτυχία σε αντίστοιχα έργα υποδομών στην ΝΑ Ευρώπη.

Σ΄ αυτά πρέπει να προστεθεί και η συμμετοχή στην κατασκευή του φράχτη στον Εβρο, στην υπογειοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου στα Σεπόλια και άλλα.

Τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα θα χρειαστεί μεγάλα αναπτυξιακά έργα υποδομών που αναμένεται να προξενήσουν το ενδιαφέρον όλων των ισχυρών παικτών του κλάδου.

Και όλοι τους προετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα καθώς οι προκλήσεις στις κατασκευές είναι πολλές. Μέσα στους επόμενους στόχους της Intrakat είναι και η συμμετοχή στον διαγωνισμό για τη νέα παραχώρηση της Αττικής οδού. Ο όμιλος θα συμμετάσχει με ποσοστό 30% σε κοινοπραξία υπό τον πορτογαλικό κολοσσό Brisa που έχει σημαντική εμπειρία στη διαχείριση αυτοκινητοδρόμων.

O επικεφαλής του ομίλου, Αλ. Εξάρχου

Τουρισμός και real estate

Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, στα άμεσα σχέδια είναι και η ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή στο real estate και στις τουριστικές υποδομές.

Κυρίως το ενδιαφέρον στρέφεται σε Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο, Σύρο, Αθήνα και στην Κρήτη όπου στοχεύει να κτίσει πολυτελείς ξενοδοχειακές και οικιστικές μονάδες.

Ηδη έχει μπει δυναμικά με την ανάπτυξη του Apanema Resort στη Χώρα Μυκόνου, το οποίο θα μετατραπεί σε ένα υπερσύγχρονο luxury boutique hotel. Από τις αρχές του 2022, η Intrakat λειτουργεί το επίσης 5άστερο “Xenodocheio Milos” στην καρδιά της Αθήνας, ενώ πέρυσι ανακοίνωσε σύμβαση για την αποπεράτωση ενός επιπλέον πολυτελούς ξενοδοχείου επί της λεωφόρου Συγγρού, το οποίο θα λειτουργήσει ως ενιαίο με το γειτονικό Grand Hyatt Athens.

Αναφορικά με τα έργα που έχει αναλάβει το τελευταίο δίμηνο η εταιρεία, αξιοσημείωτη είναι η συμφωνία για την υλοποίηση έργου κάλυψης σήματος κινητής τηλεφωνίας για λογαριασμό των μεγάλων τηλεπικοινωνιακών παρόχων της χώρας, στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport Greece. Πρόκειται για τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Μυκόνου, Σαντορίνης, Χανίων, Άκτιου, Κέρκυρας, Καβάλας, Κεφαλονιάς, Κω, Μυτιλήνης, Ρόδου, Σκιάθου, Σάμου και Ζακύνθου.

Πρόσφατα έκλεισε συμφωνία για την κατασκευή νέου δικτύου οπτικών ινών νέας γενιάς μέχρι το σπίτι (Fiber To The Home) σε 3 Δήμους της Αττικής. Η ολοκλήρωση της εγκατάστασης αναμένεται να ολοκληρωθεί στους επόμενους 9 μήνες, επιτρέποντας σε περισσότερα από 100.000 νοικοκυριά στους Δήμους Αμαρουσίου, Βάρης–Βούλας-Βουλιαγμένης και Γλυφάδας να έχουν υπερυψηλές ταχύτητες ίντερνετ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των τριών έργων ανέρχεται σε 13,6 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Τέλος η Intrakat ανέλαβε το πιλοτικό έργο για την εσωτερική ραδιοκάλυψη των σταθμών και των σηράγγων στο τμήμα της Γραμμής 2 του μετρό, από τον Άγιο Δημήτριο έως και το Ελληνικό, για λογαριασμό όλων των τηλεπικοινωνιακών παρόχων.

Με το έργο αυτό, οι επιβάτες του μετρό θα απολαμβάνουν πλήρη κάλυψη σήματος κινητής τηλεφωνίας 5G τόσο στους σταθμούς όσο και στους συρμούς, με πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης αλλά και της ενεργειακής πρόκλησης, ο Όμιλος επενδύει στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, οι οποίες και θα αποτελέσουν επενδυτική προτεραιότητα και βασικό μοχλό ανάπτυξης, με σταθερές χρηματοροές για τα επόμενα έτη, έχοντας ήδη ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ ισχύος 1,8 GW και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 0,7 GW.

Επίσης και τα υπεράκτια αιολικά πάρκα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα προκειμένου να αυξήσει την παραγωγή «πράσινης» ενέργειας. H Intrakat έχει στρατηγικό συνεργάτη την Parkwind, η οποία διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε αντίστοιχα έργα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις