Έντονη νευρικότητα και μικτά πρόσημα εμφάνισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση των οικονομικών στοιχείων, ειδικά του πληθωρισμού, αργότερα αυτή την εβδομάδα για να εκτιμήσουν το ρυθμό των μελλοντικών αυξήσεων των επιτοκίων από τη Federal Reserve.Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,29% στις 33.684 μονάδες, ο S&P 500 έκλεισε αμετάβλητος στις 4.108 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,43% στις 12.031 μονάδες.

Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της CarMax σημείωσαν άλμα 10%, αφού η εταιρεία λιανικής πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα κέρδη της στο τελευταίο τρίμηνο, αν και έχασε τις εκτιμήσεις για τα έσοδα, σύμφωνα με τη Refinitiv.Από την άλλη, απώλειες άνω του 2% σημείωσαν οι Microsoft και Amazon, ενώ η Apple και η μητρική της Google, Alphabet, έχασαν 0,2% και 0,5% αντίστοιχα. Η Nvidia σημείωσε απώλειες 0,7%, με τον Technology SPDR Fund να χάνει 0,6%.Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις για τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Μαρτίου, την Τετάρτη, και τον δείκτη τιμών παραγωγού, που θα ανακοινωθεί την Πέμπτη. Και οι δύο δείκτες πληθωρισμού θα μπορούσαν να δώσουν περαιτέρω σαφήνεια για το πώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να προχωρήσει στην εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων της.«Η αγορά λέει ότι η κορύφωση της σύσφιξης είναι πίσω μας και τώρα τα δεδομένα πρέπει να επιβεβαιώσουν ότι αυτή είναι η κατεύθυνση προς την οποία κινούμαστε. Και αυτό δεν μπορεί να προσδιοριστεί μέχρι να αρχίσουν να έρχονται αυτά τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Αλλά νομίζω ότι αυτό είναι που περιμένει η αγορά», δήλωσε ο Keith Buchanan, ανώτερος διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Globalt Investments.Περαιτέρω, η Wall Street αναμένει και την έναρξη της περιόδου ανακοινώσεων αποτελεσμάτων, με αρκετές μεγάλες αμερικανικές τράπεζες να έχουν προγραμματίσει να δημοσιεύσουν τις εκθέσεις τους για πρώτη φορά μετά τη σειρά τραπεζικών κρίσεων τον Μάρτιο. Η JPMorgan, η Wells Fargo και η Citigroup πρόκειται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους την Παρασκευή.
«Νομίζω ότι αυτή η περίοδος κερδών θα είναι ενδιαφέρουσα, ειδικά με τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και το πώς εξετάζουν τις τρέχουσες απειλές, δεδομένων όχι μόνο των αποτυχιών που είχαμε τον περασμένο μήνα, αλλά και των προτύπων δανεισμού που είχαν ήδη αυστηροποιηθεί εκ των προτέρων», πρόσθεσε ο Buchanan.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]