«Σεισμός»

Ποιός θυμάται τον … Ηλία Κασιδιάρη; Ο «σεισμός» που έγινε από το απόγευμα της δεύτερης μέρας του Πάσχα με την καταγγελία για κακοποίηση και βιασμό από τον – πλέον πρώην – ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Αλέξη Γεωργούλη σε βάρος της δικηγόρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυρίας Ελένης Χρονοπούλου, απελευθέρωσε τέτοιας δύναμης «ωστικό κύμα» που «σάρωσε» κάθε άλλο επίδικο μεταξύ των τριών βασικών κομμάτων.

«Απολογούμενος»

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ βρέθηκε από το «πουθενά» παρ΄ολίγον απολογούμενος, αν ο κ. Γεωργούλης δεν είχε αποχωρήσει από το κόμμα και την ευρωκοινοβουλευτική ομάδα. Τα πράγματα μάλιστα είναι τόσο άσχημα που η εκπρόσωπος του κόμματος, κυρία Πόπη Τσαπανίδου, έκανε γνωστό ότι από το βράδυ της Δευτέρας ζητήθηκε από τον ευρωβουλευτή να παραδώσει την έδρα του – ο ίδιος δεν έχει απαντήσει ακόμη. Από το «Δόξα των Θεώ» ως το «Βόηθα Παναγιά» δεν είναι ούτε … ένα τσιγάρο δρόμος!

Σοβαρότης

Το Πα.Σό.Κ./ΚΙΝΑΛ, άμεσα εμπλεκόμενο, διότι η καταγγέλλουσα είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος και στενή συνεργάτις του προέδρου του κ. Νίκου Ανδρουλάκη, περιορίστηκε να τονίσει το ποινικό μέρος της υπόθεσης, θεωρώντας ότι δεν έχει πολιτικό χαρακτήρα. Εσπευσε όμως να στηλιτεύσει την διαρροή του ονόματος, αποδίδοντάς την στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πάρτυ

Και φυσικά η Νέα Δημοκρατία κάνει … «πάρτυ»! Οχι όλοι βεβαίως. Αλλά πιό ακραία εκδοχή είναι αυτή του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος έσπευσε να τονίσει με νόημα πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ήταν ενήμερος για την υπόθεση και κάλυπτε τον ευρωβουλευτή του, κάνοντας μάλιστα και σχετική αναγωγή με την κριτική που άσκησε η αξιωματική αντιπολίτευση για την «κάλυψη» του Λιγνάδη από τον πρωθυπουργό!

Νέα «ατζέντα»

Ετσι, λοιπόν, η «ατζέντα» άλλαξε απροόπτως και εν μια νυκτί, από την σπουδή του Βέλγου εισαγγελέα να ζητήσει την άρση της ασυλίας του κ. Γεωργούλη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σα να λέμε για το … χάος που προκάλεσε το πέταγμα της πεταλούδας στην Κίνα!

Και ο Ηλίας;

Τι δηλοί ο «μύθος», που θα έλεγε και ο … Αίσωπος; Αυτό το γεγονός, εξαιρετικά σοβαρό έτσι κι αλλιώς, υποδηλώνει, αν μη τι άλλο ότι οι 33 ημέρες που απομένουν ως τις εκλογές είναι πολύς χρόνος και δεν αποκλείεται η «ατζέντα» τους να φορτιστεί ξανά και ξανά, είτε από «τυχαία» συμβάντα, είτε από «κρυφά χαρτιά» που κρατούν τα κόμματα για … ώρα ανάγκης!

Έτσι μ΄αυτά και μ΄ αυτά ο Κασιδιάρης περιορίστηκε, πιθανόν προς το παρόν, στην «περιοχή των αναμνήσεων» του ευρέος κοινού, γιατί κατά άλλα οι – δυνάμει – ψηφοφόροι του συνεχίζουν να «μαδούν την μαργαρίτα» της απόφασης του Αρείου Πάγου.

———————————————————————————

O Ιωακειμίδης, ισχυρός «παίκτης»

Οι κάλπες της 21ης Μαΐου μονοπωλούν το ενδιαφέρον του κόσμου, και καλά κάνουν. Ομως ας μην ξεχνάμε ότι τον Οκτώβριο, πρόκειται να γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές και των δύο βαθμίδων. Που έτσι κι αλλιώς οι εκλογές των Περιφερειών έχουν εξαιρετικό πολιτικό ενδιαφέρον. Και τα αποτελέσματα που θα προκύψουν μπορούν να ενισχύσουν ή και να προκαλέσουν πολιτικές εξελίξεις. Δηλαδή να επιδράσουν άμεσα στην πολιτική σκηνή.

Και φυσικά στις μεγάλες περιφέρειες η μάχη θα είναι πολύ σκληρή. Κορωνίδα όλων η Αττική, όπου για παράδειγμα φαίνεται ότι θα έχουμε μια σύγκρουση, που θα σημάνει πολλά για τη Νέα Δημοκρατία και για άλλα μεγάλα κόμματα.

Η ανακοίνωση, λοιπόν, της υποψηφιότητας του δημάρχου Νίκαιας – Ρέντη, κ. Γιάννη Ιωακειμίδη, αλλάζει ριζικά τα δεδομένα της προεκλογικής αντιπαράθεσης, δεδομένου ότι ο νυν περιφερειάρχης,κ. Γιώργος Πατούλης θα έχει να αντιμετωπίσει ένα πολύ ισχυρό αντίπαλο.

Μάλιστα σε πρόσφατη δημοσκόπηση οι κκ Πατούλης και Ιωακειμίδης δείχνουν να έχουν το ίδιο σημείο εκκίνησης. Ξεκινούν και οι δύο από το 28% ενώ, στο 18% βρίσκονται οι θετικές γνώμες για τον τέως περιφερειάρχη, κ. Γιάννη Σγουρό.

Το «χρώμα» της περιφέρειας Αττικής

Και όλα αυτά βεβαίως χωρίς ο κ. Ιωακειμίδης να έχει πάρει επίσημο χρίσμα από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και Πα.Σό.Κ./ΚΙΝΑΛ. Αυτό το ποσοστό το λαμβάνει ως αναγνώριση της μεγάλης εμπειρίας που έχει στα αυτοδιοικητικά και φυσικά στο γεγονός ότι είναι «αχρωμάτιστος».

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε ότι αν στηριχθεί από τα σημερινά κόμματα της αντιπολίτευσης θα έχει εξαιρετικά πολλές πιθανότητες να κερδίσει την Περιφέρεια Αττικής – και να αποκτήσει άλλο χρώμα από το σημερινό μπλε!

Τούτο πρακτικά σημαίνει ότι ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εθνικών εκλογών, η Νέα Δημοκρατία μπορεί να υποστεί μια δεινή ήττα…

——————————————————————————

Η ανάρτηση στη Διαύγεια

Κι αίφνης εκεί που έψαχνα στη Διαύγεια για να «τσιμπήσω» κανένα περίεργο θέμα και να σας ενημερώσω, έπεσα πάνω σε μία κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα.

Η απόφαση αναρτήθηκε χθες στη Διαύγεια από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και αφορούσε στην πρόσθετη επιδότηση των τιμολογίων ρεύματος των μη οικιακών καταναλωτών για τους μήνες Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2023. Το κείμενο έφερε στο τέλος του ως μήνα έκδοσης τον Μάρτιο. Και η ημερομηνία του αντίγραφου της ΚΥΑ είναι η 6η Απριλίου.

Η ξεχασμένη ΚΥΑ

Διάβασα λοιπόν όλο το κείμενο, με το οποίο τροποποιείται η ισχύουσα υπουργική απόφαση, προκειμένου καταναλωτές ρεύματος με παροχή ισχύος 35 kVA να επιχορηγηθούν για τους μήνες Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου.

Αναζήτησα να δω αν ήταν καινούργιες επιδοτήσεις αυτές που περιλαμβάνονται στην απόφαση. Η απάντηση που μου έδωσε πηγή μου είναι πως πρόκειται για τις ίδιες που ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τους προαναφερόμενους μήνες, αλλά δεν είχε προλάβει να υπογράψει την ΚΥΑ…

Ευτυχώς οι περισσότεροι πάροχοι, τις έχουν δώσει, όπως πληροφορήθηκα, καθώς ο κ. Σκρέκας φροντίζει να ενημερώνει τους προμηθευτές ρεύματος με επιστολή του, προκειμένου να προχωρούν εκείνοι στις τιμολογήσεις.

Κι έτσι όταν του συμβαίνουν τέτοια απρόοπτα π.χ. όταν δεν προλαβαίνει να υπογράψει εγκαίρως τις ΚΥΑ αυτές έχουν ισχύ…

Λίγο περίεργος μου φαίνεται ο τρόπος παράκαμψης της γραφειοκρατίας.

Άς είναι ….

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Inside Stories