Έναρξη λειτουργίας των χώρων εστίασης της Εθνικής Πινακοθήκης (Café Εστιατόριο Κ. Παρθένης και Café Ilissos), δυναμική είσοδο στην αγορά των Dark Kitchens με δύο νέα concepts τo JACKSON BURGER και την PIZZA MIA, επέκταση στο χώρο της εστίασης με τη δημιουργία του νέου concept TAILOR MADE COFFEE ROASTERS και επαναλειτουργία του ιστορικού JACKSON HALL, προβλέπει το αναπτυξιακό πρόγραμμα του Ομίλου ΒΕΝΕΤΗ για το 2023.

Kλείνοντας φέτος 75 χρόνια επιχειρηματικής δραστηριότητας, ο Όμιλος ΒΕΝΕΤΗ απαριθμεί 17 εταιρείες σε όλο το φάσμα της εστίασης. Ο κύκλος εργασιών του ανήλθε το 2022 στα 52.290.000€ έναντι 43.002.577€ το 2021 σημειώνοντας αύξηση 24%. Τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου έφτασαν το 2022 τα 3.672.000€ από 5.069.461€ το 2021 σημειώνοντας μείωση κατά 28% ενώ το EBITDA ανήλθε στα 8.715.000€ έναντι 11.005.055€ το 2021, μειώθηκε δηλαδή κατά 24%. Για το Α’ τρίμηνο του 2023 ο κύκλος εργασιών του Ομίλου αναμένεται να σημειώσει αύξηση κατά 12%.

Παγωτά Δωδώνη: Συμφωνία του Π. Μονεμβασιώτη της Βενέτης με τις πιστώτριες τράπεζες

Το αναπτυξιακό πλάνο της ΒΕΝΕΤΗ για την επόμενη τετραετία ανέρχεται στα 80 εκατομμύρια € και προβλέπει νέα παραγωγική μονάδα στη Βοιωτία και μηχανολογικό εξοπλισμό, νέα καταστήματα και εξαγορά δικτύων καταστημάτων εστίασης. Στόχος του τετραετούς αυτού προγράμματος είναι οι πωλήσεις του σήματος ΒΕΝΕΤΗ να ξεπεράσουν τα 200 εκατομμύρια €, σε κύκλο εργασιών.

JACKSON BURGER και PIZZA MIA-Δύο νέα concepts Dark Kitchens

Δυναμική είσοδο στην αγορά των Dark Kitchens πραγματοποιεί η εταιρεία, με δύο νέα concepts, το JACKSON BURGER και την PIZZA MIA. Σε συνεργασία με την Five Boys, λειτουργούν ήδη τέσσερις Dark Kitchens στην Αττική- στην Καισαριανή και την Αργυρούπολη- ενώ δύο είναι υπό κατασκευή στην περιοχή του Κολωνακίου. Στόχος είναι μέχρι τέλος του χρόνου o αριθμός να φτάσει τις δέκα.

TAILOR MADE COFFEE ROASTERS

Το νέο concept TAILOR MADE COFFEE ROASTERS, δημιουργήθηκε από τη ΒΕΝΕΤΗ σε συνεργασία με την ομάδα του TAILOR MADE με πρώτο πιλοτικό κατάστημα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στην οδό Περικλέους 37. Πρόκειται για ένα concept ποιοτικού καφέ – καφεκοπτείου που συνδυάζει τον καφέ με κατηγορίες όπως ζεστό και κρύο σνακ, σάντουιτς, γαλακτοκομικά, γλυκά, παγωτό, χυμούς, ψωμιά ειδικής διατροφικής αξίας και τυποποιημένα προϊόντα. Το νέο concept έρχεται ως απάντηση στις όλο και πιο απαιτητικές και πολύπλοκες ανάγκες που έχει ο καταναλωτής από την αγορά του καφέ και της εστίασης.

VENICE CATERING/Café-Εστιατόριο Κ. Παρθένης & Café Ilissos

H εταιρεία Venice Boutique Catering ανήκει στον Όμιλο Εταιρειών ΒEΝΕΤΗ και δημιουργήθηκε για να παρέχει υπηρεσίες catering υψηλών προδιαγραφών με επικεφαλής τον Εxecutive Chef Jean Louis Capsalas. Η εταιρεία, μεταξύ άλλων, ανέλαβε μετά από διαγωνισμό και διαχειρίζεται τους δύο χώρους εστίασης στην Εθνική Πινακοθήκη.

-Café Εστιατόριο Κ. Παρθένης

Το Café Εστιατόριο Κ. Παρθένης βρίσκεται στον τρίτο όροφο του κτηρίου Β’ της Εθνικής Πινακοθήκης, με εντυπωσιακούς γυάλινους τοίχους περιμετρικά, προσφέροντας ανεμπόδιστη θέα στην πόλη της Αθήνας. Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει φαγητό με πιάτα που εναλλάσσονται ανάλογα με την εποχή και τις διαθέσιμες πρώτες ύλες, εκλεκτά ελληνικά κρασιά, καφέ, ροφήματα, δροσερούς χυμούς, πρωινό ή brunch.

-Café Ilissos

Το Café Ilissos βρίσκεται κάτω από το φουαγιέ της κεντρικής εισόδου της Εθνικής Πινακοθήκης, μέσα στον κήπο με το κανάλι και τα διάσπαρτα γλυπτά. Πρόκειται για ένα all day café που προσφέρει, εκτός από ροφήματα, φρέσκα σάντουιτς, γλυκά και σαλάτες. Και οι δυο χώροι ακολουθούν το ωράριο λειτουργίας της Εθνικής Πινακοθήκης.

JACKSON HALL Κολωνάκι

Μέχρι το τέλος του 2023 αναμένεται να επαναλειτουργήσει το ιστορικό μπαρ – εστιατόριο JACKSON HALL στο Κολωνάκι. Ο σχεδιασμός προβλέπει στο ισόγειο κατάστημα να στεγαστεί ένα Artisan Bakery ενώ στον 1ο όροφο θα λειτουργήσει American Bar -Εστιατόριο με τα σήματα των Jackson Burger και Pizza Mia.

VENETI FAMILY

Τα προϊόντα VENETI FAMILY έχουν διεισδύσει στην αγορά της Ελλάδας και του εξωτερικού ενώ διευρύνεται διαρκώς η γκάμα τυποποιημένων προϊόντων της ετικέτας. Τα σιροπιαστά VENETI FAMILY σημειώνουν εξαιρετική απόδοση στο εξωτερικό ενώ νέα προϊόντα όπως ψωμιά διατροφικής αξίας, μπάρες δημητριακών, σνακς, κριτσίνια muffins, cookies, τσουρέκια, κ.ά, έχουν προστεθεί στην οικογένεια VENETI FAMILY.

VENETI GO

Το «μικρότερο» concept της εταιρίας ΒΕΝΕΤΗ, το VENETI GO, αριθμεί σήμερα δύο καταστήματα, το ένα στην Πλατεία του Μοναστηρακίου και το άλλο στην γωνία των οδών Ιπποκράτους και Πανεπιστημίου, ενώ μέσα στο 2023 αναμένεται να λειτουργήσουν άλλα δέκα οκτώ. Τα VENETI GO αποτελούν τη νέα πρόταση της εταιρείας ΒΕΝΕΤΗ για την κάλυψη μικρών αναγκών του καταναλωτή για προϊόντα της καθημερινότητάς του. Πρόκειται για μικρά αναψυκτήρια με γρήγορη εξυπηρέτηση που προσφέρουν συγκεκριμένη γκάμα προϊόντων όπως γρήγορα snacks, ροφήματα, ποικιλίες καφέ, φυσικούς χυμούς και σάντουιτς.

CREMERIA VENETI

Η CREMERIA VENETI, το Boutique Γαλακτοπωλείο της εταιρείας ΒΕΝΕΤΗ, διαθέτει αυτή τη στιγμή 7 σημεία πώλησης, ενώ σημαντικό μερίδιο πωλήσεων πραγματοποιείται μέσα από πλατφόρμες take away: Η CREMERIA VENETI συνεργάζεται ήδη με την πλατφόρμα Wolt ενώ άμεσα θα ξεκινήσει η συνεργασία και με την E-food.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις