Υπό έλεγχο κράτησε τις διορθωτικές κινήσεις των περισσοτέρων τίτλων του το ελληνικό χρηματιστήριο, απορροφώντας τις ούτως ή άλλως επιλεκτικές κατοχυρώσεις κερδών μετά το επταήμερο ανοδικό σερί. Ο γενικός δείκτης σημείωσε απώλειες 0,78% στις 1.122,41 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 74 εκατ. ευρώ.

Μετά από επτά ημέρες ανόδου το ΧΑ επέλεξε να κάνει μία στάση επιτρέποντας τη διόρθωση αρκετών τίτλων του, χωρίς όμως να χάνει και την τάση του, που είναι ανοδική. Οι κινήσεις ήταν μετρημένες και οι αγοραστές επιλεκτικοί, προστατεύοντας τα κεκτημένα, ήτοι το +4% του γενικού δείκτη, το +5% του FTSE 25 και το +10% των τραπεζών το προηγούμενο επταήμερο.

Επανήλθαν οι τραπεζικές πιέσεις στη Wall Street

Διαγραμματικά, έγινε (μέχρι στιγμής) αυτό που θα διδάσκεται σε σεμινάρια: ισχυρή ανοδική κίνηση (βλ. 800-1150 μονάδες Οκτ22-Φεβ23), ένα γρήγορο πτωτικό κομμάτι εξ αφορμής κακής ειδησεογραφίας (βλ. Τέμπη) και επαναφορά με μεγάλη ευκολία (με 7 ανοδικές εβδομάδες στις τελευταίες 8). Κάτι που βαρύνει ακόμα περισσότερο το σενάριο της προσέγγισης των (τουλάχιστον) 1250 λόγω της προεξόφλησης της ήπιας μετάβασης σε κυβερνητικό σχήμα στις επερχόμενες εκλογές.

Άλλωστε, σήμερα αναμένεται και η ανακοίνωση του οίκου MSCI, για ενδεχόμενες αλλαγές στη σύνθεση των δεικτών του, καθώς υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να ενταχθεί στον Standard της Ελλάδος και η Τρ. Πειραιώς, ανεβάζοντας τον αριθμό των μετοχών σε 11. Μία τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε εισροή κεφαλαίων όχι μόνο στη μετοχή της τράπεζας αλλά και στην ευρύτερη αγορά.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, Quest, Aegean, Alpha Bank, Eurobank και Εθνική δέχτηκαν τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ σημαντική ήταν και η πτώση σε ΕΛΧΑ, Λάμδα, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα και Βιοχάλκο. Σε αρνητικά εδάφη έκλεισαν οι ΟΛΠ, Autohellas, Jumbo, Μυτιληναίος, Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια και Motor Oil, ενώ σε θετικά οι Τιτάν, ΟΤΕ και Ελλάκτωρ. Η Coca Cola κέρδισε 1,11%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών