Με μικτά πρόσημα κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα τριμηνιαία κέρδη της Walmart ενώ ελπίζουν ότι η κρίση του ανώτατου ορίου χρέους θα επιλυθεί σύντομα.

Διαψεύδει τις Κασσάνδρες το δολάριο – Γιατί παραμένει ισχυρό

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,31% στις 33.316 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,06% στις 4.156 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,28% στις 12.535 μονάδες.

Οι μετοχές που ξεχωρίζουν

Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή της Walmart σημειώνει κέρδη 2%, λόγω των ισχυρών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του έτους. Η εταιρεία ξεπέρασε τις προβλέψεις της Wall Street τόσο στα κέρδη ανά μετοχή όσο και στα έσοδα του πρώτου τριμήνου και αύξησε τις προσδοκίες της για τις επιδόσεις του έτους.

Εν τω μεταξύ, οι περιφερειακές τράπεζες παραμένουν στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος, με το SPDR S&P Regional Bank ETF (KRE) να κερδίζει 1,3%, μετά από άνοδο άνω του 7% την Τετάρτη. Οι μετοχές της στενά παρακολουθούμενης PacWest σημειώνουν άνοδο άνω του 6%, μετά από ράλι 11% την Τετάρτη.

Άλμα άνω του 10% σημειώνουν οι μετοχές της Bath & Body Works, αφού η εταιρεία λιανικής πώλησης προϊόντων περιποίησης σώματος και αρωμάτων ανακοίνωσε ισχυρότερα από τα αναμενόμενα κέρδη και έσοδα για το τελευταίο τρίμηνο. Η Bath & Body Works αύξησε επίσης τις προβλέψεις της για τα κέρδη του έτους.

Το χρέος των ΗΠΑ

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Kevin McCarthy δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν πιστεύει ότι οι ΗΠΑ θα αθετήσουν το χρέος τους. Ο πρόεδρος Joe Biden δήλωσε επίσης ότι είναι πεπεισμένος ότι οι νομοθέτες θα συνεννοηθούν για να καταλήξουν σε συμφωνία και να αποφύγουν τη χρεοκοπία.

Τα μακροοικονομικά στοιχεία

Στα μάκρο της ημέρας, οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας μειώθηκαν απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα, υποδεικνύοντας ότι η αγορά εργασίας εξακολουθεί να παρουσιάζει κάποια στενότητα. Οι αιτήσεις για την εβδομάδα που έληξε στις 13 Μαΐου ανήλθαν σε 242.000, μια πτώση 22.000 από την προηγούμενη εβδομάδα και κάτω από την εκτίμηση του Dow Jones για 250.000. Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις υποχώρησαν στα 1,799 εκατομμύρια, έναντι της εκτίμησης της FactSet για 1,829 εκατομμύρια.

Παράλληλα, ο δείκτης μεταποίησης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Φιλαδέλφειας για την περιοχή αυξήθηκε στο -10,4, σημειώνοντας αύξηση 29 ποσοστιαίων μονάδων και καλύτερα από την εκτίμηση για -20 μονάδες. Ωστόσο, ο δείκτης, ο οποίος μετρά το ποσοστό των εταιρειών που αναφέρουν επέκταση έναντι εκείνων που βλέπουν συρρίκνωση, εξακολουθεί να δείχνει τον τομέα σε πτώση για την περιοχή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]