Ένα ακόμη μικρό βήμα πίσω έκανε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, παίρνοντας κάποια από τα κέρδη της εβδομάδας και κάνοντας τις τελευταίες κινήσεις πριν από την εκλογική ετυμηγορία της Κυριακής. Ο γενικός δείκτης σημείωσε απώλειες 0,37% στις 1.130,14 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 65 εκατ. ευρώ.

Λιγότερες από 10 ήταν οι μονάδες της διακύμανσης σήμερα στην αγορά, με τον γενικό δείκτη να αναλώνεται μεταξύ θετικού και αρνητικού προσήμου στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, ακολουθώντας το μοτίβο της περιχαράκωσης στα επίπεδα. Και μόνο η «θέα» όμως του τζίρου μαρτυρά τη στάση αναμονής που ακολουθεί η αγορά, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής.

Η προεκλογική περίοδος

Πάντως, μέχρι στιγμής, η προεκλογική περίοδος έχει επηρεάσει την αγορά μόνο στο μέτωπο της ανάληψης μικρότερου ρίσκου και όχι στη διατήρηση της ανοδικής τάσης, όσο και αν αυτή επιβεβαιώνεται με αργούς ρυθμούς καθημερινά. Δηλαδή στο δίμηνο που συνήθως είναι και η επίμαχη περίοδος αποκάλυψης των επενδυτικών διαθέσεων λίγο πριν τις εκλογές, το ΧΑ έχει θετικό απολογισμό, καθώς έχει καλύψει σχεδόν όλο το χαμένο έδαφος από τις ανησυχίες που προκάλεσε το σιδηροδρομικό δυστύχημα στις 28 Φεβρουαρίου.

Έτσι, οι τελευταίες συνεδριάσεις δεν προσθέτουν κάποιο νέο δεδομένο στην υφιστάμενη ανάλυση, μια ανάλυση που θέλει το ανοδικό σενάριο να έχει μεγαλύτερες πιθανότητες. Το αρνητικό όμως σενάριο εξακολουθεί να έχει κάποιες πιθανότητες. Και αυτό είναι να επέλθει σύγχυση στα (χαμηλότερα) ποσοστά της προσεχούς Κυριακής, που α) δεν θα δίνει καθαρή εικόνα ούτε στη δεύτερη Κυριακή ή β) ακόμα χειρότερα, να σχηματιστεί κυβέρνηση από τα υπόλοιπα κόμματα με κάποιον ιδιόρρυθμο συνασπισμό.

Σε επίπεδο τίτλων, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ και Aegean δέχτηκαν τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ σε αρνητικά εδάφη έκλεισαν οι Τιτάν, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, Alpha Bank, Quest, ΟΛΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, Λάμδα, Coca Cola, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Βιοχάλκο. Στον αντίποδα, ο Σαράντης, η ΕΛΧΑ και ο Ελλάκτωρ ξεχώρισαν με τα κέρδη τους, ενώ θετικά έκλεισαν και οι Autohellas, Jumbo, Eurobank, Εθνική και Μυτιληναίος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών