Ισχυρή άνοδο σημείωσαν οι αγορές της περιοχής της Ασίας, μετά την υπογραφή από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν του νομοσχεδίου για το ανώτατο όριο χρέους που επιτρέπει πλέον στις ΗΠΑ να αποφύγουν την αθέτηση των οικονομικών τους υποχρεώσεων.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 εκτινάχθηκε κατά 2,2% πάνω από το όριο των 32.000 μονάδων για πρώτη φορά από το 1990 και έκλεισε στις 32.217,43 μονάδες. Ο Topix σημείωσε άνοδο 1,7% και έκλεισε στις 2.219,97 μονάδες.

Η σιωπηρή εβδομάδα της Fed και το ράλι της ΑΙ – Τι θα γίνει στις αγορές

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,54%, ολοκληρώνοντας την ημέρα στις 2.615,41 μονάδες, ενώ ο Kosdaq κέρδισε 0,26% και έκλεισε στις 870,28 μονάδες. Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 1%, τερματίζοντας στις 7.216,3 μονάδες, καταγράφοντας την τρίτη συνεχόμενη ημέρα κερδών ενόψει της αυριανής απόφασης της κεντρικής τράπεζας της χώρας για το επιτόκιο.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε κέρδη 0,69%. μετά το +4% της Παρασκευής. Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας ωστόσο δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν την τάση, με τον Shanghai Composite να σημειώνει οριακή άνοδο και τον Shenzhen Component να υποχωρεί κατά 0,48%.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) της Caixin Services της Κίνας ανήλθε στο 57,1 τον Μάιο, ανεβαίνοντας στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2020. Ο δείκτης έδειξε ότι υπήρξε κορύφωση στο 57,8 τον Μάρτιο, ανακάμπτοντας από το πρόσφατο χαμηλό 46,7 τον Νοέμβριο, καθώς η οικονομία εξήλθε από τους αυστηρούς περιορισμούς του Covid.

Επόσης, ο τομέας των υπηρεσιών της Ιαπωνίας σημείωσε ρεκόρ επέκτασης τον Μάιο, σύμφωνα με έρευνα της τράπεζας au Jibun. Ο δείκτης υπεύθυνων αγορών υπηρεσιών της χώρας διαμορφώθηκε στο 55,9, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του 55,4 που είχε σημειωθεί τον περασμένο μήνα και επεκτείνοντας το σερί των έξι συνεχόμενων μηνών ταχύτερης επέκτασης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές