Μια επιχείρηση εξόρυξης bitcoin με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εγκαθιστά στην Ουρουγουάη ο γίγαντας των κρυπτονομισμάτων Tether, στο πλαίσιο των προσπαθειών διαφοροποίησης του μείγματος εσόδων για τη στήριξη του stablecoin USDT.

Theter: Θα αγοράσει bitcoin αξίας 222 εκατ. δολαρίων

Όπως αναφέρει το CNBC, η εταιρεία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι σχεδιάζει να επενδύσει τους πόρους της στην παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας, σηματοδοτώντας την πρώτη της είσοδο στον ενεργειακό τομέα. Για να υποστηρίξει το νέο της βήμα, η Tether βρίσκεται σε αναζήτηση ειδικών στον ενεργειακό τομέα.

Η εξόρυξη bitcoin είναι διαβόητα ενεργοβόρα, καθώς βασίζεται σε ένα κατανεμημένο δίκτυο υπολογιστών σε όλο τον κόσμο για να επαληθεύει ότι οι συναλλαγές είναι νόμιμες και να απελευθερώνει νέα νομίσματα στην κυκλοφορία.

«Αξιοποιώντας τη δύναμη του Bitcoin και τις δυνατότητες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Ουρουγουάης, η Tether πρωτοπορεί στη βιώσιμη και υπεύθυνη εξόρυξη Bitcoin», δήλωσε ο Paolo Ardoino, CTO της Tether.

«Η ακλόνητη δέσμευσή μας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας διασφαλίζει ότι κάθε Bitcoin που εξορύσσουμε αφήνει ένα ελάχιστο οικολογικό αποτύπωμα, ενώ παράλληλα διατηρεί την ασφάλεια και την ακεραιότητα του δικτύου Bitcoin».

Αλλαγή στρατηγικής

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Tether δήλωσε ότι θα αλλάξει τη στρατηγική διαχείρισης των ταμειακών διαθεσίμων της για να αρχίσει να επενδύει ένα μέρος των καθαρών κερδών της σε Bitcoin.

Η εταιρεία δεσμεύτηκε να χρησιμοποιεί έως και το 15% των καθαρών κερδών της για την αγορά bitcoin, μιμούμενη παρόμοιες στρατηγικές από επιχειρήσεις όπως η Tesla
και MicroStrategy.

Όπως εξηγεί το CNBC, το stablecoin της Thether είναι ένα token που, σε αντίθεση με το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα, προορίζεται να διατηρεί σταθερή αξία ανά πάσα στιγμή.

Το USDT είναι το μεγαλύτερο stablecoin στην αγορά, με κυκλοφορούντα αποθέματα άνω των 83,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinGecko. Ανταγωνίζεται το USD Coin της Circle και το BUSD της Binance.

Τα stablecoins χρησιμοποιούνται από τους συναλλασσόμενους για να μετακινούνται ανάμεσα σε διαφορετικά κρυπτονομίσματα χωρίς να μετέρχονται χρήμα αναγκαστικής κυκλοφορίας.

Η Tether αναφέρει ότι κάθε ένα από τα κουπόνια USDT που κυκλοφορεί υποστηρίζεται 1 προς 1 από ένα ισοδύναμο ποσό περιουσιακών στοιχείων σε αμερικανική αξία που διατηρούνται σε αποθεματικό.

Δυσκολίες

Η εταιρεία πάντως έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση στο παρελθόν, καθώς ρυθμιστικές αρχές και οικονομολόγοι έχουν αμφισβητήσει την ακεραιότητα των περιουσιακών στοιχείων που υποστηρίζουν το token της.

Η Tether κατείχε προηγουμένως το μεγαλύτερο μέρος των περιουσιακών της στοιχείων σε εμπορικά έγγραφα, μια λιγότερο ρευστή μορφή εταιρικού χρέους. Όμως πρόσφατα πέρασε εξ ολοκλήρου στα αμερικανικά κρατικά ομόλογα.

Η Ουρουγουάη θεωρείται ηγέτης στην παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας, καθώς προμηθεύεται περισσότερο από το 98% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κυρίως από αιολικούς σταθμούς και υδροηλεκτρικά φράγματα, σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Εμπορίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto