Αμερικανικό δικαστήριο απέρριψε την αίτηση του Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ να αποσυρθούν οι ποινικές κατηγορίες εναντίον του, ανοίγοντας τον δρόμο για τον ιδρυτή του πτωχευμένου πλέον ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX να οδηγηθεί στο εδώλιο από τις 2 Οκτωβρίου.

FΤΧ: «Αθώος» αναμένεται να δηλώσει ο Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στο Μανχάταν υποστηρίζουν ότι ο 31χρονος Μπάνκμαν-Φριντ έκλεψε δισεκατομμύρια δολάρια από κεφάλαια πελατών της FTX για να καλύψει τις ζημίες του hedge fund του, Alameda Research, παραπλάνησε επενδυτές και δανειστές και προχώρησε σε παράνομες συνεισφορές σε πολιτικές εκστρατείες στις ΗΠΑ στο όνομα των συναδέλφων του.

Ο άλλοτε δισεκατομμυριούχος δήλωσε αθώος. Αναγνώρισε την ανεπαρκή διαχείριση κινδύνων στην FTX, αλλά αρνείται ότι έκλεψε κεφάλαια.

Το αίτημα

Τον Μάιο, ο Μπάνκμαν-Φριντ ζήτησε από τον περιφερειακό δικαστή των ΗΠΑ Λιούις Κάπλαν να απορρίψει τουλάχιστον 11 από τις 13 κατηγορίες για απάτη και συνωμοσία που αντιμετώπιζε.

Υποστήριξε ότι ορισμένες κατηγορίες βασίζονταν σε μια νομική θεωρία περί απάτης που έχει ακυρωθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ και ορισμένες άλλες προέκυψαν καταχρηστικά χωρίς συγκατάθεση από τις Μπαχάμες, όπου και συνελήφθη τον Δεκέμβριο για να εκδοθεί, κατόπιν, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Τα επιχειρήματα είναι είτε άνευ αντικειμένου είτε αβάσιμα», έγραψε ο Κάπλαν στην απόφασή του την Πέμπτη.

Εκπρόσωπος του Μπάνκμαν-Φριντ δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto