
Σχέδια για την έναρξη παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στο Μεξικό αναμένεται να ανακοινώσει η Audi αυτόν τον μήνα. Αυτό αναφέρει με δημοσίευμά του το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο τρεις πηγές με γνώση επί του θέματος. Η απόφαση αυτή της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ακολουθεί παρόμοιες κινήσεις από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες οι οποίες μεγαλώνουν την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στο Μεξικό.
Στις πίστες της Φόρμουλα 1 η Porsche και η Audi
Ήδη από το 2016, η Audi –που ανήκει στον όμιλο Volkswagen- κατασκευάζει το μοντέλο Audi Q5, ένα συμπαγές SUV, στην πολιτεία Πουέμπλα στο κεντρικό Μεξικό, ενώ αργότερα πρόσθεσε και μια υβριδική έκδοση του εν λόγω μοντέλου. Η προαναφερόμενη πολιτεία φιλοξενεί επίσης ένα εργοστάσιο αυτοκινήτων της Volkswagen, ένα από τα μεγαλύτερα στο Μεξικό, καθώς και πολυάριθμους προμηθευτές ανταλλακτικών.
Η ανακοίνωση σχετικά με τα σχέδια επέκτασης της παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων (EV) της Audi αναμένεται να γίνει στις 18 Ιουλίου στο εργοστάσιό της στο Σαν Χοσέ Τσιάπα στην Πουέμπλα, σύμφωνα με τα άτομα που γνωρίζουν το θέμα, ενώ στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και η κεντρική διοίκηση από τη Γερμανία
Τον περασμένο μήνα, ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραντόρ δήλωσε ότι σύντομα αναμένονται περισσότερες επενδύσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία στην Πουέμπλα.
Τόσο η Audi όσο και η Volkswagen έχουν ανακοινώσει φιλόδοξους στόχους για την ενίσχυση της παραγωγής EV παγκοσμίως. Πέρυσι η Volkswagen δήλωσε ότι θα επενδύσει περισσότερα από 7 δισ. δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια στη Βόρεια Αμερική, μεταξύ άλλων και για την παραγωγή EV.
Για το Μεξικό, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία επίσης πέρυσι ανακοίνωσε επενδύσεις ύψους 763 εκατ. δολαρίων για την αναβάθμιση του εργοστασίου στην Πουέμπλα, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου τμήματος βαφής που θα λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια.
Το 2022, ο τότε υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού Μαρσέλο Έμπραρντ δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας ξενάγησης στο εργοστάσιο της Audi στην Πουέμπλα ότι προσβλέπει σε περισσότερες επενδύσεις από την εταιρεία, καθώς το Μεξικό εντείνει την παραγωγή πιο φιλικών προς το περιβάλλον αυτοκινήτων.
Μεξικανοί αξιωματούχοι και στελέχη της εταιρείας συζήτησαν τα σχέδια ανάπτυξης του εργοστασίου, καθώς και τη μετάβαση που βρίσκεται σε εξέλιξη σε ολόκληρο τον όμιλο για την παραγωγή «αποκλειστικά πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο μέλλον», ανέφερε τότε η Audi στην ανακοίνωσή της.
Η Audi και το υπουργείο Οικονομίας της Πουέμπλα δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχολιασμό, όπως επίσης και το παράρτημα της Volkswagen στο Μεξικό.


Latest News

Πώς ολοκληρώνουν τον κύκλο ζωής τους τα αιολικά πάρκα - Τι αναφέρει η ΔΕΗ
H ΔΕΗ έχει ήδη ολοκληρώσει το πρώτο Repowering Αιολικών Πάρκων στην Ελλάδα από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες, αντικαθιστώντας παλιές ανεμογεννήτριες που ολοκλήρωσαν τον κύκλο ζωής τους με νέες

Το ΣτΕ ακυρώνει μεγάλη επένδυση φωτοβολταϊκών σε περιοχή Natura
Για αδειοδότηση έργων ΑΠΕ εντός ή κοντά σε Natura το ΥΠΕΝ δεν μπορεί να αγνοεί αρνητικές γνωμοδοτήσεις φορέων διαχείρισης λέει το ΣτΕ.

Περιβάλλον: Τα κοράλια απειλούνται με εξαφάνιση
Το 84% των κοραλλιογενών υφάλων του κόσμου επλήγη από το χειρότερο συμβάν λεύκανσης που έχει καταγραφεί

Συνεργασία ΕΤΕπ-Υπερταμείου για τα ελληνικά λιμάνια και την Κλιματική Αλλαγή
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Συμβουλευτική Υπηρεσία της ΕΤΕπ θα υποστηρίξει τις αντίστοιχες λιμενικές αρχές στον εντοπισμό και την αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Ημέρα της Γης: Η ΔΕΗ επενδύει στην καθαρή ενέργεια για βιώσιμη ανάπτυξη
Τι περιλαμβάνουν οι δεσμέυσεις του ομίλου ΔΕΗ για μείωση των άμεσων εκπομπών CO2

LG: Αποσύρεται απο επένδυση για μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων
Η LG Energy Solution σε ανακοίνωσή της διευκρίνισε ότι λόγω «των συνθηκών της αγοράς και του επενδυτικού περιβάλλοντος, συμφωνήσαμε να αποσυρθούμε επίσημα από το έργο Indonesia GP (Grand Package)»

Η περιφρόνηση του Τραμπ στην πράσινη ενέργεια ακυρώνει επενδύσεις 8 δισ.
Πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις ΑΠΕ αναστέλλουν μαζικά επενδυτικά projects στον κλάδο

Η TotalEnergies εμμένει στη καθαρή ενέργεια καθώς οι ανταγωνιστές της αλλάζουν ρότα
Η TotalEnergies διατηρεί τη δέσμευσή του να επεκτείνει τις δραστηριότητές του σε υδρογονάνθρακες αλλά και πράσινη ενέργεια, ενώ BP και Shell στρέφονται στα ορυκτά καύσιμα
![Πλημμύρες: Σημειώθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ στην Ευρώπη το 2024 [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/FLOOD_HUNGRY-600x450.jpg)
Το 2024 η Ευρώπη επλήγη απο εκτεταμένες πλημμύρες [γράφημα]
Οι πλημμύρες το 2024 επηρέασαν περίπου 413.000 πολίτες, σύμφωνα με την Υπηρεσία Κλιματικής Αλλαγής Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό

Ξεκινούν την κατασκευή οκτώ φωτοβολταϊκών σταθμών MORE και ΔΕΗ Ανανεώσιμες
Καθοριστικό βήμα στη διαδικασία αδειοδότησης για τη MORE και τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες στη Μακεδονία