Κορυφώνεται η αντιδικία του Βίκτωρα Ρέστη με την συνιδιοκτήτρια της Newcastle United, Amanda Staveley, σύμφωνα με δημοσίευμα των FT.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, η συνιδιοκτήτρια της Newcastle United, Amanda Staveley, απέρριψε τον ισχυρισμό του Έλληνα εφοπλιστή ότι του χρωστάει δεκάδες εκατομμύρια λίρες και προσπαθεί να τον εμποδίσει να την ωθήσει σε χρεοκοπία, λίγο πριν διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο δικαστήριο. Ο Βίκτωρας Ρέστης σύμφωνα με τους FT απαίτησε 37 εκατ. λίρες από την Staveley, υποστηρίζοντας ότι δεν κατάφερε να του αποπληρώσει δάνειο που της έδωσε πριν από 15 χρόνια.

Η Staveley στον αντίποδα υποστηρίζει ότι το οφειλόμενο ποσό είναι λιγότερο από το ένα δέκατο αυτού που αναφέρθηκε και ότι η απαίτηση του Ρέστη περιλαμβάνει «σημαντικά διογκωμένους ή εντελώς αδικαιολόγητους» τόκους και έξοδα. Από την πλευρά του, ο Ρέστης αντεπιτέθηκε, χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς της «εσφαλμένους». Η διαμάχη φέρνει αντιμέτωπη μια από τις πιο προβεβλημένες προσωπικότητες της βρετανικής αθλητικής αγοράς, η οποία κατέχει το 10% της ποδοσφαιρικής ομάδας Newcastle μαζί με τον σύζυγό της, έναν μεγιστάνα της ναυτιλίας που ελέγχει έναν από τους μεγαλύτερους στόλους της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τους FT, η Staveley, η οποία βοήθησε στη διαμεσολάβηση για την αγορά της Newcastle το 2021 έναντι 300 εκατ. λιρών για λογαριασμό του Δημόσιου Ταμείου Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε ότι η διαμάχη έχει τις ρίζες της σε μια επένδυση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 10 εκατ. λιρών που πραγματοποίησε η εταιρεία του κ. Ρέστη το 2008.

Σαουδική Αραβία: Αναδεικνύεται σε πανίσχυρο «παίκτη» στο gaming και στα σπορ

Αίτηση πτώχευσης

Σύμφωνα με την Staveley, περίπου 7 εκατ. λίρες είχαν εξοφληθεί έως το 2016, αφήνοντας ένα υπόλοιπο 3 εκατ. λίρες, το οποίο εγγράφηκε ως δάνειο στην PCP Capital Partners LLP με ένα εμπορικό επιτόκιο. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα των FT, η εταιρεία του Βίκτωρα Ρέστη κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στο δικαστήριο αφερεγγυότητας κατά της LLP. Οι δικηγόροι της Staveley υποστηρίζουν ότι αυτή δεν θα πρέπει να εκδικαστεί πριν το δικαστήριο αποφανθεί επί της αίτησής της να ακυρώσει την απαίτηση αφερεγγυότητας εναντίον της. Η Staveley δήλωσε ότι η εταιρική οντότητα, η οποία μετονομάστηκε σε Apollo Belvedere Services LLP, δεν είχε εμπορικές συναλλαγές για αρκετά χρόνια και δεν είναι το κύριο εμπορικό της όχημα.

Όπως αναφέρεται στους FT, εκπρόσωπος της εταιρείας του κ. Ρέστη δήλωσε: «Η θέση της κας Staveley ότι η οφειλή προς τον κ. Ρέστη είναι αβάσιμη είναι εσφαλμένη». Μάλιστα, πρόσθεσε ότι ορισμένα από όσα είχε πει η Staveley ήταν «αποδεδειγμένα αναληθή» και ότι η PCP Capital Partners είχε μετονομαστεί από την ίδια τη Staveley τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους. Ο εκπρόσωπος διέψευσε επίσης ότι το δάνειο ήταν επένδυση, προσθέτοντας ότι «Ο κ. Ρέστης προέβη σε αυτή την ενέργεια επειδή δεν έλαβε καμία πρόταση για την αποπληρωμή των ποσών που του οφείλονται και του οφείλονται νομίμως».

Οι εμπλοκές της Staveley

Η Staveley ήρθε στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, όταν διευκόλυνε την αγορά της Manchester City από τον σεΐχη του Άμπου Ντάμπι Mansour bin Zayed al-Nahyan. Στη συνέχεια βοήθησε τη βρετανική τράπεζα Barclays, εξασφαλίζοντας επενδύσεις από το Αμπού Ντάμπι στο πλαίσιο μιας έκτακτης ανάγκης για μετρητά.

Τα τελευταία χρόνια, η Staveley διεκδίκησε ανεπιτυχώς χρήματα μέσω της δικαστικής προσφυγής κατά της Barclays σε σχέση με τη συμφωνία αυτή. Η Staveley έγινε πρωτοσέλιδο πιο πρόσφατα για τον ρόλο της στη διαμεσολάβηση για μια συμφωνία μεταξύ του PGA Tour του γκολφ και του χρηματοδοτούμενου από τη Σαουδική Αραβία  LIV-tour, οι οποίες συμφώνησαν να τερματίσουν τις εχθρότητες και να συγχωνευθούν.

Το…παρελθόν του Ρέστη

Σύμφωνα με τους FT, η εταιρεία του κ. Ρέστη διαθέτει περισσότερα από 120 πλοία στο στόλο της ενώ ο ίδιος έχει επενδύσει σε διάφορους άλλους τομείς, όπως τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, οι αερομεταφορές, οι τηλεπικοινωνίες και τουριστικά καταλύματα. Το 2013, όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, πέρασε τέσσερις μήνες σε ελληνική φυλακή κατά τη διάρκεια έρευνας για φερόμενη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και υπεξαίρεση σε σχέση με δάνεια που είχε χορηγήσει η τότε οικογενειακή του τράπεζα, First Business Bank. Αργότερα αθωώθηκε για όλες τις κατηγορίες. Ο Βίκτωρας Ρέστης είχε άλλη μια αναμέτρηση με τις ελληνικές αρχές το 2018, όταν του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 ετών με αναστολή για ψευδείς δηλώσεις σε σχέση με την απόκτηση ενός οικοπέδου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή