Η  Ίντρα Νούγι, πρώην CEO της PepsiCo που φιγουράρει συχνότατα στη λίστα των πιο ισχυρών γυναικών παγκοσμίως, πούλησε το παραθαλάσσιο διαμέρισμα της στο Μαϊάμι για 11 εκατομμύρια δολάρια. Το πολυτελέστατο διαμέρισμα με παράθυρα από το πάτωμα μέχρι την οροφή προσφέρει απέραντη θέα στον ωκεανό.

Το ηλιόλουστο διαμέρισμα Magic City βρίσκεται στο Grove at Grand Bay, ένα κτίριο με δύο πύργους στο Coconut Grove που σχεδιάστηκε από τον Δανό αρχιτέκτονα Μπγιάργκε Ίνγκελς.

Η Νούγι, 67 ετών – η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος του κολοσσού τροφίμων και ποτών PepsiCo και νυν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Amazon και του Διεθνούς Συμβουλίου Κρίκετ – αγόρασε το διαμέρισμα πέντε υπνοδωματίων για σχεδόν 6,4 εκατομμύρια δολάρια το 2016 από κοινού με τον σύζυγό της, Ρατζ, σύμφωνα με στοιχεία της PropertyShark .

Τον Ιανουάριο, ανέθεσε προς πώληση το πολυτελές διαμέρισμα στην μεσίτρια Ντότα Πιούγκ της Luxe Living Realty με ζητούμενη τιμή 12,4 εκατομμύρια δολάρια.

Με επιφάνεια σχεδόν 465  τετραγωνικά μέτρα, το διαμέρισμα διαθέτει ανάγλυφες ταπετσαρίες, εξωτικά διακοσμητικά στοιχεία, πόρτες λακαρισμένες στο χέρι και φωτεινά χρώματα που ξεχωρίζουν στην κατά τα άλλα ουδέτερη χρωματική παλέτα του σπιτιού.

Tommy Hilfiger: Τα απίστευτα σπίτια του μεγιστάνα της μόδας [εικόνες]

Υπάρχει επίσης μια κουζίνα προδιαγραφών σεφ, μια αίθουσα πολυμέσων με επένδυση από σουέτ, βεράντες άνω των 110 τετραγωνικών μέτρων, ένα γραφείο με διακοσμητικά στοιχεία από ευρωπαϊκή βελανιδιά και μια κύρια σουίτα με δωμάτιο-ντουλάπα και μπάνιο με μπανιέρα που επιτρέπει στον λουόμενο να νοιώθει ότι επιπλέι.

Το συμβόλαιο πώλησης δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμη, και ως εκ τούτου, η Mansion Global δεν ήταν σε θέση να γνωστοποιήσει τον νέο ιδιοκτήτη του σπιτιού, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον Τσαντ Κάρολ της Carroll Group στο Compass.

Ποια είναι η Ίντρα Νούγι

Η Ίντρα Νούγι, ηγετικό στέλεχος επιχειρήσεων, θεωρείται ευρέως ως ένας από τους κορυφαίους CEOs στον κόσμο για την ηγεσία της στο παγκόσμιο μεγαθήριο PepsiCo για 12 χρόνια. Ήταν η πρώτη έγχρωμη γυναίκα και η πρώτη μετανάστης που ηγήθηκε μιας εταιρείας Fortune 50. Υπό την ηγεσία της, η εταιρεία αύξησε την κερδοφορία της, ενώ παράλληλα εργάστηκε για τη βελτίωση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. Η Νούγι είναι επίσης μεγάλη φιλάνθρωπος. Η δωρεά της στο πανεπιστήμιο Yale School of Management την καθιστά τη μεγαλύτερη δωρήτρια μεταπτυχιακών σπουδών του πανεπιστημίου σχολείου και την πρώτη γυναίκα που έχει θεσπίσει μια έδρα σε κορυφαία σχολή επιχειρήσεων.

Εξαιρετική μαθήτρια, απελευθερωμένη γυναίκα, το κρίκετ και η κιθάρα

Η Ίντρα Κρισναμούρτι  Indra Krisnamurthy γεννήθηκε στο Madras (τώρα ονομάζεται Chennai), της Ινδίας, στις 28 Οκτωβρίου 1955. Μεγάλωσε σε μια στενή οικογένεια με δύο αδέρφια, τους γονείς της και τους παππούδες της. Ο πατέρας της ήταν τραπεζικός υπάλληλος και η μητέρα της νοικοκυρά. Η οικογένεια της ήταν μεσαίας τάξης και, όπως οι περισσότεροι από τους γείτονές τους, πιστοί Ινδουιστές και σχετικά συντηρητική. Η Νούγι παραμένει διατηρεί στενή επαφή με την οικογένειά της. Η μητέρα της έχει ζήσει μαζί της στις ΗΠΑ και κατέχει εξέχουσα θέση στις αφηγήσεις της Νούγι. Η αδερφή της Τσαντρίκα είναι επίσης επιτυχημένη επιχειρηματίας καθώς και μουσικός υποψήφια για Grammy. Όντας εξαίρετη μαθήτρια στο γυμνάσιο, η Νούγι ανέπτυξε ενδιαφέροντα που θεωρούνται ασυνήθιστα για τα κορίτσια εκείνη την εποχή και ειδικά στην Ινδία. Εκτός από τις σπουδές της στη Φυσική, τη Χημεία και τα Μαθηματικά, συμμετείχε σε μια ομάδα κρίκετ και έπαιζε κιθάρα σε ένα γυναικείο ροκ συγκρότημα στο Madras Christian College, από το οποίο αποφοίτησε το 1974 σε ηλικία 18 ετών. Κέρδισε μια θέση στο το διάσημο Ινδικό Ινστιτούτο Διοίκησης της Καλκούτας, απ’ όπου έλαβε το MBA της το 1976.

Η Νούγι εργάστηκε ως ρεσεψιονίστ για να τα βγάλει πέρα στο Yale. Μετά την αποφοίτησή της το 1980 σε ηλικία 24 ετών με μεταπτυχιακό στη Δημόσια και Ιδιωτική Διοίκηση, εργάστηκε στο Boston Consulting Group ως σύμβουλος στρατηγικής για έξι χρόνια. Παντρεύτηκε τον συνάδελφο σύμβουλο Ρατζ Νούγι το 1981. Οι δυο τους παραμένουν παντρεμένοι και έχουν δύο κόρες.

Η Νούγι, το 2021, κυκλοφόρησε τα απομνημονεύματά της, «My Life in Full: Work, Family, and Our Future» (Ολόκληρη η ζωή μου: Εργασία, οικογένεια και το κοινό μας μέλλον», παραδεχόμενη ότι ήταν πολλές οι φορές που ένιωσε ότι υστερούσε ως μητέρα. Την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2022, δημοσίευσε ένα σημείωμα στον σύζυγό της, Ρατζ, μοιραζόμενοι τα εύσημα για τις επιτυχίες της μαζί του: «Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει ισορροπία μεταξύ εργασίας και οικογένειας. Είναι μια συνεχής ταχυδακτυλουργική πράξη. Και πολλές φορές, είναι οι άνθρωποι γύρω μας – όπως οι σύντροφοι της ζωής μας – που κάνουν εφικτό αυτό το ταχυδακτυλουργικό κόλπο. Είναι μια υπενθύμιση ότι η οικογένεια δεν είναι θηλυκή [υπόθεση]. Η οικογένεια είναι οικογένεια».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Executive