Με κέρδη έκλεισαν οι περισσότερες χρηματιστηριακές αγορές του Περσικού Κόλπου στον απόηχο της ανόδου των τιμών του πετρελαίου την Παρασκευή, με τον δείκτη της Σαουδικής Αραβίας να καταγράφει άνοδο για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Οι τιμές του πετρελαίου – βασικός καταλύτης για τις χρηματοπιστωτικές αγορές του Κόλπου – ανέβηκαν την Παρασκευή, αφού ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας προέβλεψε ρεκόρ παγκόσμιας ζήτησης και σύσφιγξη της προσφοράς, οδηγώντας τις τιμές στην έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα κερδών. Πρόκεται για το μεγαλύτερο τέτοιο σερί ανόδου από το 2022.

Ευρωπαϊκά ομόλογα: Το ράλι στις τιμές του φυσικού αερίου «δείχνει» γερακίσια στάση για την ΕΚΤ

Την Πέμπτη, ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) δήλωσε ότι αναμένει αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου κατά 2,44 εκατομμύρια βαρέλια ανά ημέρα φέτος, χωρίς να μεταβληθεί από την προηγούμενη πρόβλεψή του. Οι προοπτικές για την αγορά πετρελαίου φαίνονται υγιείς για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, δήλωσε ο ΟΠΕΚ.

Ο δείκτης TASI της Σαουδικής Αραβίας ενισχύθηκε κατά 1,1%, σημειώνοντας άνοδο για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς τροφοδοτήθηκε από το άλμα της τάξης του 1,6% που κατέγραψε η μετοχή του πετρελαϊκού γίγαντα Saudi Aramco.

Η Aramco ενημέρωσε τους πελάτες στη Βόρεια Ασία ότι θα λάβουν όλες τις ποσότητες αργού πετρελαίου που ζήτησαν για τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που επικαλείται το Reuters, παρά την μονομερή εθελοντική μείωση της παραγωγής από το βασίλειο.

Στο Κατάρ, ο δείκτης QSI ενισχύθηκε κατά 0,4%, με την πετροχημική εταιρεία Industries Qatar να κλείνει με κέρδη της τάξης του 0,8%.

Εκτός του Κόλπου, ο δείκτης blue-chip της Αιγύπτου EGX30 έκλεισε με άνοδο της τάξης του 0,8%. Σύμφωνα με την αιγυπτιακή κεντρική τράπεζα, η Αίγυπτος θα δημοπρατήσει τη Δευτέρα έντοκα γραμμάτια ενός έτους ύψους 600 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές