Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η χώρα, καθώς τρεις ακόμα φωτιές ξέσπασαν το απόγευμα του Σαββάτου σε Μεσσηνία, Αρχαία Ολυμπία και Φάρσαλα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πιο δύσκολη από τις τρεις είναι η φωτιά στη Μεσσηνία.

Συγκεκριμένα μία φωτιά ξέσπασε σε δύσβατο σημείο στην περιοχή της τοπικής κοινότητας Λάσδικα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Στο σημείο έχει σπεύσει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής με επτά οχήματα και 15 πυροσβέστες και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος να προσεγγίσουν γρήγορα την εστία της φωτιάς καθώς η περιοχή έχει έντονο ανάγλυφο.

Μαίνεται η φωτιά στην Άνδρο – Μήνυμα του 112 για εκκένωση του χωριού Γίδες

Σύμφωνα με το patrisnews, η φωτιά που πιθανότητα προκλήθηκε από πτώση κεραυνού.

Η δεύτερη φωτιά ξέσπασε στη Μεσσηνία κι αυτή από κεραυνό. Σύμφωνα με το messinialive.gr,  η φωτιά ξέσπασε από κεραυνό μεταξύ Λαδά και Καρβελίου στη θέση Αγία Παρασκευή στον Ταΰγετο και υπάρχουν δύο εστίες φωτιάς.

Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν, οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες να επεκταθεί. Έχουν σπεύσει ήδη πυροσβεστικές δυνάμεις με 21 πυροσβέστες, επτά οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος. Μάλιστα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αυξάνονται. Έχει ήδη δοθεί εντολή να πετάξουν και εναέρια μέσα.

Η φωτιά δεν απειλεί κάποια κατοικημένη περιοχή και το ευτυχές είναι ότι σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού αναμένονται βροχές στην περιοχή.

Φωτιά στα Φάρσαλα

Συναγερμός σήμανε όμως και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισα, καθώς φωτιά ξέσπασε και στα Κάτω Βασιλικά Φαρσάλων.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, για τη φωτιά υπήρξε ειδοποίηση στις 14:30 με την Πυροσβεστική να σπεύδει στο σημείο και να επιχειρούν έξι υδροφόρα οχήματα και 25 άνδρες της Πυροσβεστικής,

Η επιχείρηση κατάσβεσης βρίσκεται σε εξέλιξη με τις φλόγες να καίνε έκταση με πουρνάρι αλλά κι αγροτική περιοχή.

Από την πυρκαγιά δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα