Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, με τη νευρικότητα να είναι έκδηλη ενόψει των συνεδριάσεων των μεγάλων τραπεζών παγκοσμίως.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση περίπου 0,9%, οδηγώντας τις απώλειες στην Ασία. Οι χρηματοπιστωτικές αγορές του Χονγκ Κονγκ ήταν κλειστές την Παρασκευή λόγω προειδοποίησης για “μαύρη καταιγίδα” με την αγορά σήμερα να προσπαθεί να αναπροσαρμόσει τις αποτιμήσεις της.

Πόσο φθηνές είναι οι ελληνικές μετοχές… τελικά;

Οι μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας βρέθηκαν σε θετικό έδαφος, με αιχμή τις μετοχές του κλάδου της υγείας και της κατανάλωσης, με τον CSI 300 να σημειώνει άνοδο 0,8%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 κέρδισε 0,50% και έκλεισε στις 7.192,3 μονάδες, διακόπτοντας ένα σερί απωλειών τεσσάρων ημερών. Εν τω μεταξύ, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημείωσε πτώση 0,43%, κλείνοντας στις 32.467,76 μονάδες, ενώ ο Topix σημείωσε οριακή άνοδο και έκλεισε στις 2.360,48 μονάδες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύθηκε κατά 0,36%, ολοκληρώνοντας την ημέρα στις 2.556,88 μονάδες, ενώ ο Kosdaq σημείωσε πτώση 0,18% και έκλεισε στις 912,55 μονάδες.

Στο επίκεντρο σήμερα βρέθηκαν οι μετοχές του κινεζικού τεχνολογικού γίγαντα Alibaba, καθώς υποχώρησαν κατά 3,5%, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε με μια αιφνιδιαστική κίνηση ότι ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος Daniel Zhang θα παραιτηθεί από πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης cloud. Η κίνηση αυτή έρχεται μήνες αφότου η Alibaba δήλωσε τον Ιούνιο ότι ο Zhang αποχωρεί από πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Alibaba Group για να επικεντρωθεί στη μονάδα cloud intelligence.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές