Στις 16 Σεπτεμβρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί η ημερίδα Ελλάδας – Βουλγαρίας που οργανώνεται στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ όπου τιμώμενη χώρα είναι η Δημοκρατία της Βουλγαρίας.

Η ημερίδα έχει ως στόχο να αναδείξει και παράλληλα να διευρύνει τις γεωπολιτικές και οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών.

Συνεχίζοντας με επιτυχία τη συνεργασία τους στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας ‘INTERREG ‘Ελλάδα-Βουλγαρία 2021-2027 και εν αναμονή της ένταξής της Βουλγαρίας στον χώρο της Σένγκεν μέχρι το τέλος του 2023, αναπτύσσονται δυναμικές που θα δώσουν ώθηση σε νέες, στρατηγικής σημασίας διακρατικές συμφωνίες μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες θα αφορούν κατά κύριο λόγο στην τεχνολογική καινοτομία, στην πράσινη ανάπτυξη, στις μεταφορές, στην ψηφιακή συνδεσιμότητα και στην κυκλική οικονομία στον τουρισμό.

Στην ημερίδα θα μιλήσουν και θα παρουσιάσουν τις προοπτικές ανάπτυξης συνεργασιών σε αυτούς τους καίριους τομείς, ανώτατοι πολιτειακοί παράγοντες, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη καταξιωμένων εταιριών των δύο χωρών, θέτοντας έτσι, μια νέα ατζέντα πολιτικο-οικονομικής και κοινωνικής σύμπλευσης μεταξύ Ελλάδας – Βουλγαρίας.

Πολυθεματική η 87η ΔΕΘ

Εννέα θεματικά αφιερώματα, Ελλάδα και Επιχειρηματικότητα, Akademia, Ελλάδα των Περιφερειών, Κυκλική Οικονομία, Γαστρονομία-Διατροφή, Ψηφιακή Ελλάδα Start ups, Δημόσιοι Φορείς Οργανισμοί, Cosmos-Διεθνείς Συμμετοχές και Έπιπλα-Οικιακός Εξοπλισμός καλούν τον κόσμο να τα ανακαλύψει στην 87η ΔΕΘ.

Οι κρατικές διεθνείς συμμετοχές της φετινής διοργάνωσης είναι 18 μαζί με την τιμώμενη χώρα Βουλγαρία. Μάλιστα, η Νότια Κορέα, η Μολδαβία και η Ταϊλάνδη συμμετέχουν για πρώτη φορά, ενώ οι υπόλοιπες χώρες είναι οι Κύπρος, Μπαγκλαντές, Ινδονησία, Βιετνάμ, Ουρουγουάη, Ουκρανία, Αρμενία, Ιράν, Ιταλία, Πολωνία, Γαλλία, Σερβία, Ινδία και Νεπάλ.

Δυναμική είναι η συμμετοχή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας με 49 Επιμελητήρια και 382 μικρομεσαίες επιχειρήσεις από ολόκληρη τη χώρα. Με ξεχωριστές συμμετοχές λαμβάνουν μέρος 4 Επιμελητήρια, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης μάλιστα διοργανώνει για πρώτη φορά μια ειδική θεματική ενότητα για την ένδυση, την υπόδηση και τα αξεσουάρ, στο περίπτερο 16, το Thessfashion, στο οποίο  συμμετέχουν ηχηρά ονόματα της μόδας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News