Πιέσεις δέχτηκαν οι αγορές της Ασίας, οι οποίες επηρεάστηκαν από τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Reserve Bank of Australia για τη συνεδρίαση πολιτικής της στις 5 Σεπτεμβρίου, όπου διαφάνηκε ότι ο πληθωρισμός στη χώρα εξακολουθεί να είναι “πολύ υψηλός”.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 υποχώρησε 0,47%, ενώ τόσο ο Kospi της Νότιας Κορέας όσο και ο Kosdaq σημείωσαν πτώση 0,74% και 0,98% αντίστοιχα.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 υποχώρησε κατά 1,09%, ενώ ο Topix σημείωσε μικρότερη πτώση της τάξεως 0,26%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε απώλειες 0,21%, με τον κινεζικό CSI 300 να χάνει 0,31%.

UBS: Ποιες αγορές προτείνει για επενδύσεις στην Ασία

Ο πληθωρισμός στην Αυστραλία

Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι ο πληθωρισμός στη χώρα είναι «πολύ υψηλός», αλλά επέλεξε να διατηρήσει το βασικό της επιτόκιο στο 4,1% στην τελευταία της συνεδρίαση. Τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση αποκάλυψαν ότι το διοικητικό συμβούλιο συζήτησε μεταξύ της αύξησης των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης ή της διατήρησης τους αμετάβλητα.

Τελικά, η περίπτωση να παραμείνει αμετάβλητο το επιτόκιο ήταν η ισχυρότερη, με την RBA να λέει ότι «η πρόσφατη ροή δεδομένων ήταν συνεπής με την εκτίμηση ότι ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στον στόχο εντός εύλογου χρονικού πλαισίου. Η τράπεζα πρόσθεσε επίσης ότι θα πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος για να δούμε τις επιπτώσεις της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής από τον Μάιο του 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές