Το να έχετε μία δουλειά που σας ικανοποιεί μπορεί όχι απλώς να κάνει την καθημερινότητά σας πιο εύκολη, αλλά να αυξήσει γενικότερα τη διάθεσή σας για ζωή.

Η παρουσία σας και η αλληλεπίδρασή σας με ένα ευχάριστο και δημιουργικό περιβάλλον, τις περισσότερες ώρες της ημέρας σας, αν μη τι άλλο αποτελεί σημαντικό ζήτημα.

Τον παραπάνω ισχυρισμό έρχονται να επιβεβαιώσουν και οι Αμερικανοί πολίτες, οι οποίοι λένε ότι το να έχεις μία καριέρα που απολαμβάνεις είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για να ζήσεις μια ολοκληρωμένη ζωή, σύμφωνα με νέα μελέτη της Pew Research.

«Εργαζόμενοι, πάρτε… βαθιά ανάσα»

Ο γάμος θεωρείται ο λιγότερο σημαντικός παράγοντας

Πάνω από το 70% των ερωτηθέντων λέει ότι το να έχουν μια δουλειά ή μια καριέρα που τους αρέσει αποτελεί βασική προϋπόθεση για να έχουν μια γεμάτη ζωή. Μόλις το 24% των ανθρώπων είπε ότι το να έχεις πολλά χρήματα είναι εξίσου σημαντικό.

Αξίζει να σημειωθούν και οι υπόλοιποι παράγοντες, που είναι: οι φίλοι (64%), η απόκτηση παιδιών (26%), και ο γάμος (23%).

Ωστόσο, τα χρήματα δεν παύουν να αποτελούν το μέσο απόκτησης των πραγμάτων που σας φέρνουν πιο κοντά σε μια καλή ζωή και το 49% των Αμερικανών συμφωνεί ότι τα πολλά χρήματα είναι «σχετικά σημαντικά» για να ζήσετε μια γεμάτη ζωή.

Επιπλέον, η πλειονότητα των Αμερικανών λέει ότι πρέπει να κερδίζουν τουλάχιστον 100.000 δολάρια ετησίως για να είναι άνετοι, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έρευνα του CNBC Your Money Survey.

Στο τέλος της ημέρας, όμως, οι άνθρωποι φαίνεται να βλέπουν περισσότερη αξία στο να περνούν χρόνο κάνοντας τα πράγματα που τους αρέσουν με τους ανθρώπους που αγαπούν.

Λιγότερο σημαντικά με το πέρασμα των χρόνων

Ενώ οι ενήλικες δεν φαίνεται να δίνουν μεγάλη έμφαση στο εισόδημά τους όσον αφορά το να αισθάνονται πλήρεις, οι νεότερες γενιές δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο εάν ακολουθούν τον ίδιο δρόμο.

Αν και μόνο το 24% όλων των ενηλίκων λέει ότι τα χρήματα είναι σημαντικά, αυτό το ποσοστό εκτινάσσεται στο 35% για τις ηλικίες 18 έως 29 ετών, αναφέρει η μελέτη.

Δεν χρειάζεσαι πολλά λεφτά για να ζήσεις καλά

Η έρευνα υποστηρίζει την ιδέα ότι περισσότερα χρήματα δεν ισοδυναμούν απαραίτητα με μεγαλύτερη ευτυχία ή πληρότητα.

Σύμφωνα με μελέτη του Χάρβαρντ, το πιο σημαντικό για να έχουμε μία υγιή και ευτυχισμένη ζωή είναι η ποιότητα των σχέσεών μας.

Και μια άλλη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια διαπίστωσε ότι τα υψηλότερα εισοδήματα συσχετίζονται με υψηλότερα επίπεδα ευτυχίας, αλλά μόνο εάν είστε γενικά ικανοποιημένοι από την αρχή. Τα άτομα που ανέφεραν χαμηλότερα επίπεδα ικανοποίησης από τη ζωή τους δεν είδαν τη διάθεσή τους να βελτιώνεται με υψηλότερο εισόδημα, διαπίστωσαν οι ερευνητές.

«Τα λεφτά δεν μπορούν να λύσουν όλα τα προβλήματά σας»

Η μεσίτρια και αυτοδημιούργητη εκατομμυριούχος Barbara Corcoran λέει: Τα χρήματα δεν μπορούν να λύσουν όλα τα προβλήματά σας.

«Η πλάνη της απληστίας είναι ότι υπάρχουν τόσοι μίζεροι πλούσιοι όσοι και μίζεροι φτωχοί» σημείωσε μιλώντας στο CNBC Make It. «Τα χρήματα δεν έχουν καμία σχέση με το να είσαι πιο ευτυχισμένος. Πραγματικά δεν ισχύει» κατέληξε.

Πηγή: in.gr
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Executive