Λόγω των επικείμενων καιρικών φαινομένων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, θα μεταβεί και πάλι σήμερα στη Θεσσαλία, όπου θα παραμείνει τις επόμενες ημέρες.

Ο Επίτροπος Γεωργίας Janusz Wojciechowski, ο οποίος μετά από πρόσκληση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη επρόκειτο να επισκεφθεί την Τετάρτη της περιοχές της Θεσσαλίας, που έπληξε η καταιγίδα Daniel, λόγω της νέας κακοκαιρίας, για τεχνικούς λόγους και μετά από σύσταση της αεροπορίας Στρατού (επρόκειτο να πετάξει με ελικόπτερο πάνω από τις περιοχές που επλήγησαν), αναβάλει την επίσκεψή του στη χώρα μας. Η επίσκεψη του Ευρωπαίου Επιτρόπου Γεωργίας, θα πραγματοποιηθεί μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Αυγενάκης: Να σπεύσουν οι αγρότες της Θεσσαλίας να καταθέσουν δηλώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν

Στήριξη από την ΕΕ

Εν τω μεταξύ, ο κ. Αυγενάκης ζήτησε την προηγούμενη εβδομάδα την έμπρακτη στήριξη από τους ομολόγους του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Σε δηλώσεις του κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι οι πλημμύρες προκάλεσαν τεράστιες ζημιές στην αγροτική παραγωγή και στις υποδομές της Θεσσαλίας, η οποία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αγροτικές περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα, ο κ. Αυγενάκης ανέφερε ότι οι πλημμύρες κάλυψαν 858.000 στρέμματα αγροτικών εκτάσεων, εκ των οποίων το 23% αφορά σε φυτική παραγωγή και το 18% σε ζωική. Παράλληλα, καταστράφηκαν πάνω από 120.000 αιγοπρόβατα, βοοειδή και χοιρινά, 176.000 πτηνά και κουνέλια και 100.000 μελισσοσμήνη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Αυγενάκης ζήτησε από την ΕΕ να γίνει πιο ευέλικτη, πιο προσαρμοστική και πιο αποτελεσματική στη διαχείριση των φυσικών καταστροφών. Παράλληλα, ζήτησε από τον Επίτροπο Γεωργίας Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι και από τους ομολόγους του υπουργούς των χωρών μελών της ΕΕ να προγραμματίσουν άμεσα επίσκεψη στη Θεσσαλία για να δουν ιδίοις όμμασι τις καταστροφές και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO