Με κέρδη έκλεισαν οι περισσότερες αγορές της Ασίας σήμερα, πλην της Ιαπωνίας, με τον δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ να πρωταγωνιστεί, την ώρα που οι δείκτες σε Νότια Κορέα και Κίνα δεν διαπραγματεύτηκαν λόγω αργίας.

Ο δείκτης Hang Seng σημείωσε άνοδο 2,45%, λαμβάνοντας σημαντική ώθηση από τις κυκλικές καταναλωτικές μετοχές και τον κλάδο των ακινήτων. Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας υποχώρησε οριακά, στις 31.857,62 μονάδες, ενώ ο Topix υποχώρησε 0,94% και έκλεισε στις 2.323,29 μονάδες.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,34% για να κλείσει στις 7.048,6, σημειώνοντας ριμπάουντ μετά από ένα τριήμερο πτωτικό σερί.

Σε επίπεδο τίτλων, η εταιρεία τεχνολογίας Alibaba Health σημείωσε άλμα 7,94%, ενώ και οι Li Ning και China Resources Mixc Lifestyle, θυγατρική της εταιρείας ακινήτων China Resources Land, σημείωσαν σημαντικά κέρδη.

Τα μακροοικονομικά

Στα μάκρο της ημέρας, ο πληθωρισμός στην ιαπωνική πρωτεύουσα αυξήθηκε με τον χαμηλότερο ρυθμό του τελευταίου έτους, στο 2,8% τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με το 2,9% τον Αύγουστο. Η τελευταία φορά που ο πληθωρισμός ήταν τόσο χαμηλός ήταν τον Σεπτέμβριο του 2022.

Ο δομικός πληθωρισμός, ο οποίος αφαιρεί τις τιμές των φρέσκων τροφίμων, διαμορφώθηκε στο 2,5%, χαμηλότερα από το 2,6% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters και επίσης χαμηλότερα από το 2,8% του Αυγούστου. Ο ρυθμός πληθωρισμού του Τόκιο θεωρείται ως ο κύριος δείκτης των τάσεων του πληθωρισμού σε εθνικό επίπεδο.

Επίσης, η εργοστασιακή παραγωγή της Ιαπωνίας παρέμεινε σταθερή τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον Ιούλιο, αψηφώντας τις προσδοκίες για πτώση 0,8% που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Σε ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε για τρίτο συνεχόμενο μήνα, σημειώνοντας πτώση 3,7%.

Τέλος, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 7% σε ετήσια βάση, υψηλότερα από τις προσδοκίες του 6,6% και με τον ίδιο ρυθμό σε σύγκριση με το αναθεωρημένο ποσοστό του Ιουλίου του 7%. Το ποσοστό ανεργίας της Ιαπωνίας παρέμεινε επίσης αμετάβλητο, στο 2,7% τον Αύγουστο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές