Reuters Breakingviews

Οι νομοθέτες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής θα μπορούσαν να κάνουν πολύ πιο αποτελεσματικές κινήσεις στο παιχνίδι τερματισμού της λειτουργίας της κυβέρνησης.

Η κυβερνητική χρηματοδότηση της χώρας πρόκειται να λήξει την Κυριακή, αφού οι εσωτερικές διαμάχες του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και η αντιπαράθεση με τους Δημοκρατικούς έχουν σχεδόν εξαλείψει τις πιθανότητες να ξεφύγουμε από το τελευταίο δημοσιονομικό αδιέξοδο. Οι νομοθέτες θα εισπράξουν τους μισθούς τους κατά τη διάρκεια της διακοπής, όσο κι αν διαρκέσει, αλλά σχεδόν 1,5 εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι θα μείνουν απλήρωτοι.

Η αναίρεση αυτού του ασύμμετρου αποτελέσματος θα βοηθούσε πολύ στο να εστιαστεί το μυαλό καλύτερα.

Σχεδόν 800.000 ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα απολυθούν χωρίς αποζημίωση, σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις. Άλλοι 660.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται, αλλά δεν θα πληρωθούν για τις προσπάθειές τους έως ότου το Κογκρέσο καταλήξει σε συμφωνία.

Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Μισθών, ο μέσος μισθός για έναν ομοσπονδιακό υπάλληλο ήταν ήδη 24% χαμηλότερος από τον αντίστοιχο του ιδιωτικού τομέα πέρυσι, ποσοστό μεγαλύτερο από το χάσμα που καταγράφηκε του 2021.

Στο μεταξύ, οι  ετήσιοι μισθοί των 174.000 δολαρίων που καταβάλλονται σε καθέναν από τους 535 νομοθέτες των ΗΠΑ, δεν πρόκειται να επηρεαστούν.

Η μέση καθαρή τους περιουσία είναι λίγο πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με τη μη κερδοσκοπική ερευνητική ομάδα OpenSecrets , επομένως οι μισθοί είναι σημαντικοί για τους περισσότερους από αυτούς.

Το να γίνει η συζήτηση πιο οικονομικά ουσιαστική σε προσωπικό επίπεδο θα βοηθούσε στην εξάλειψη αυτής της πολιτικής ανοησίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Partners