Με άλμα, ως επί το πλείστον, έκλεισαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, παρά το κλίμα ανησυχιών που υπάρχει μετά την επίθεση στο Ισραήλ από την παλαιστινιακή μαχητική οργάνωση Χαμάς. Θετικά λειτούργησε η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων.

Οι δείκτες

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε άλμα πάνω από 2,4%, οδηγώντας τα κέρδη στην περιοχή, με τον Topix να κερδίζει επίσης 2,09%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 ενισχύθηκε κατά 1,01% και έκλεισε στις 7.040,6 μονάδες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας ανέστρεψε τα ενδοσυνεδριακά κέρδη και έκλεισε τελικά με πτώση 0,18%, ενώ ο Kosdaq υποχώρησε 2,74%.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,13%, ενώ οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας ήταν σε αρνητικό έδαφος, με τον CSI 300 να υποχωρεί κατά 0,39%.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας

Θετικά στις αγορές λειτούργησε και το ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) ανακοίνωσε ότι προσφέρθηκε να αγοράσει ομόλογα σε διαφορετικές λήξεις αξίας 1,4 τρισ. Η απόφαση της κεντρικής τράπεζας για αυτήν την επείγουσα επιχείρηση αγοράς ομολόγων υπογραμμίζει την αφοσίωσή της στη διασφάλιση της σταθερότητας στις χρηματοπιστωτικές αγορές, ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Ομόλογα ΗΠΑ

Επίσης, θετικά λειτουργεί και το γεγονός ότι οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων υποχωρούν σήμερα, καθώς οι επενδυτές σπεύδουν σε παραδοσιακά “καταφύγια” προκειμένου να προστατεύσουν τα κεφάλαια τους, μετά την αναταραχή στο Ισραήλ. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ υποχώρησε 0,15 ποσοστιαίες μονάδες στο 4,65% στο Τόκιο το πρωί της Τρίτης.

Μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, οι εξαγωγές από τις Φιλιππίνες αυξήθηκαν κατά 4,2% τον Αύγουστο, ανακάμπτοντας από την πτώση του 0,9% του Ιουλίου. Οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 13,1% σε ετήσια βάση, από την πτώση του 15,2% τον Ιούλιο. Το εμπορικό έλλειμμα της χώρας διαμορφώθηκε στα 4,13 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές