Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, μετά από μια έντονα ασταθή συνεδρίαση, αν και τα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα έδειξαν ισχυρότερη από την αναμενόμενη ανάπτυξη.

Η Κίνα σημείωσε ανάπτυξη 4,9% το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής της χώρας. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι η οικονομία της χώρας θα είχε ανάπτυξη 4,4%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο δημοσίευσε επίσης υψηλότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία λιανικών πωλήσεων για τον Σεπτέμβριο και ένα ποσοστό ανεργίας στις πόλεις που έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο σχεδόν δύο ετών τον περασμένο μήνα.

Στις αγορές, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 0,15%, ενώ ο δείκτης αναφοράς CSI 300 της Κίνας υποχώρησε 0,64%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,3% στις 7.077,60 μονάδες, εν όψει των στοιχείων της ανεργίας την Πέμπτη.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,13% την τελευταία ώρα των συναλλαγών και ο Topix κέρδισε 0,20%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε οριακές διακυμάνσεις, ενώ ο Kosdaq διολίσθησε κατά 1,46%.

Το Taiex στην Ταϊβάν υποχώρησε περίπου 1,21%, με την Taiwan Semiconductor Manufacturing να σημειώνει πτώση 2% μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ νέων περιορισμών στις εξαγωγές τσιπ τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές