
Την πρόταση της διοίκησης για έκτακτη χρηματική διανομή συνολικού ποσού 200.008.000 ευρώ από φορολογηθέντα και μη διανεμηθέντα κέρδη προηγούμενων χρήσεων, που αντιστοιχεί σε μέρισμα μικτού ποσού 1,47 ευρώ ανά μετοχή, ενέκριναν οι μέτοχοι του ομίλου Jumbo στη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε με αυξημένη συμμετοχή και εκπροσώπηση του 79% περίπου του μετοχικού κεφαλαίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η καταβολή του έκτακτου μερίσματος θα ξεκινήσει στις 29.11.2023.
Η αύξηση των πωλήσεων της Jumbo και ο Γιάννης Στουρνάρας
Παράλληλα, οι μέτοχοι ενημερώθηκαν αναλυτικά για την πορεία των πωλήσεων κατά το 9μηνο του 2023. Κατά τον μήνα Σεπτέμβριο 2023, οι συνολικές πωλήσεις του ομίλου Jumbo κατέγραψαν αύξηση +13% περίπου. Για το 9μηνο του 2023, οι πωλήσεις του ομίλου, εμφανίζονται αυξημένες κατά +17% περίπου.
«Έχει ήδη ξεκινήσει το τελευταίο και πιο σημαντικό -για τα συνολικά μεγέθη του ομίλου- τρίμηνο του έτους. Στρατηγική απόφαση της Jumbo εξακολουθεί να είναι η ανταμοιβή των καταναλωτών μέσω συνεχών μειώσεων στις τιμές των προϊόντων», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Η διοίκηση του ομίλου ενημέρωσε τους μετόχους-συνεταίρους της ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ξεκινήσει η λειτουργία του νέου ιδιόκτητου υπερκαταστήματος στην πόλη Iasi (Ρουμανία) ενώ στις αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει το νέο μισθωμένο υπερκατάστημα στο κέντρο του Plovdiv (Βουλγαρία).
Υπενθυμίζεται ότι λόγω του πρωτοφανούς πλημμυρικού φαινομένου στις αρχές Σεπτεμβρίου, το ένα από τα δύο καταστήματα στη Λάρισα και το κατάστημα στην Καρδίτσα παρέμειναν κλειστά και δεν αναμένεται να λειτουργήσουν μέχρι το τέλος του έτους. Η εταιρεία θα προχωρήσει σε όλες τις εργασίες για την πλήρη αποκατάσταση και επαναλειτουργία των καταστημάτων.
Με βάσει τα μέχρι σήμερα δεδομένα, η διοίκηση επανέλαβε την εκτίμησή της, για αύξηση των πωλήσεων φέτος κατά +12% περίπου, για μείωση του μεικτού περιθωρίου μικρότερη από 200 μονάδες βάσης και αύξηση κατά +15% περίπου στα κέρδη του ομίλου. Σημειώνεται ότι οι ανωτέρω εκτιμήσεις περιλαμβάνουν προβλέψεις για ασφαλιστική αποζημίωση των πωλήσεων και της κερδοφορίας που αφορούν τα δυο καταστήματα που παραμένουν κλειστά λόγω των πλημμυρικων φαινομένων.
Η διοίκηση θα συνεχίσει να ενημερώνει εγκαίρως και αδιαλείπτως την επενδυτική κοινότητα για την πορεία των οικονομικών μεγεθών.
Αναλυτικά η πορεία των πωλήσεων Σεπτεμβρίου 2023:
Ελλάδα
Τον Σεπτέμβριο του 2023, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας (χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές), παρουσίασαν αύξηση κατά +8% περίπου.
Συνολικά για το 9μηνο του έτους 2023, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας -χωρίς τις ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν αύξηση κατά +18% περίπου σε σχέση με το 2022.
Κύπρος
Οι πωλήσεις των καταστημάτων κατά τον Σεπτέμβριο του 2023 αυξήθηκαν κατά +6% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.
Συνολικά οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο για το 9μηνο του 2023 είναι αυξημένες κατά +15% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Βουλγαρία
Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά 15% περίπου τον Σεπτέμβριο του 2023, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.
Συνολικά οι πωλήσεις στη Βουλγαρία για το 9 του 2023 είναι αυξημένες κατά 15% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Ρουμανία
Οι πωλήσεις του δικτύου καθώς και του ηλεκτρονικού καταστήματος (www.e-jumbo.ro) σημείωσαν αύξηση της τάξης του 31% περίπου τον Σεπτέμβριο του 2023, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.
Συνολικά οι πωλήσεις στη Ρουμανία για το 9μηνο του 2023 είναι αυξημένες κατά 16% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.


Latest News

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Καθαρά κέρδη 57,4 εκατ. ευρώ το 2024, επιστροφή 174 εκατ. στους μετόχους
Τα Βασικά Οικονομικά Μεγέθη του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για τη χρήση του 2024

ΓΣΕΒΕΕ: Οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις δεν χρειάζονται προσωρινά επιδόματα αλλά προσιτές τιμές ενέργειας
Με ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΒΕΕ καλεί την Πολιτεία να υιοθετήσει πολιτικές που θα μειώσουν το κόστος ενέργειας

Ανοίγει η πλατφόρμα για επιδοτήσεις ρεύματος σε 1 εκατ. επιχειρήσεις - Αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου ξεκαθάρισε πως εκτός επιδοτήσεων θα μείνουν όσες επιχειρήσεις έχουν προβεί διαπιστωμένα σε ρευματοκλοπή

«Ταύρος» για τις ελληνικές τράπεζες η JP Morgan - Υψηλότερες τιμές στόχους για Alpha, Εθνική
Η JP Morgan προχώρησε σε αύξηση των εκτιμήσεων για την κερδοφορία του τραπεζικού κλάδου

Μείωση τζίρου και κερδών για τον Όμιλο ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ το 2024 - Οι προοπτικές για το 2025
Το 2024 αποτέλεσε μια χρονιά προκλήσεων για τη ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, καθώς ολοκληρώθηκε η μεταφορά της παραγωγικής διαδικασίας της θυγατρικής «ΕΞΑΛΚΟ Α.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ»

Το στοίχημα της Lavipharm με την κάνναβη – Προς νέες εξαγορές και επενδύσεις
Τι ανέφερε η διοίκηση της Lavipharm για την πορεία της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών – Τι μέρισμα θα προτείνει στους μετόχους

Γιατί τελικά οι Έλληνες αγαπούν τις πολωνικές αλυσίδες - Η «μάχη» Pepco-Sinsay στην ελληνική αγορά
Ποιο είναι το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή, που εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει ώθηση σε Pepco και Sinsay

Τι φέρνει το «T» δίπλα στην Cosmote – Οι συνέργειες που… ξεκλειδώνουν
H «νέα» Cosmote Telekom αναμένεται να έχει ως προίκα τις δεκάδες διεθνείς συνεργασίες που κουβαλά το brand Telekom, σαν διεθνής τηλεπικοινωνιακός πάροχος

Revoil: Το μέρισμα για το 2024 – Από 6 Μαΐου η καταβολή του
Από τη Τρίτη 29 Απριλίου 2025 οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος

Καρέλιας: Αύξηση στα κέρδη - Πρόταση για μέρισμα 14 ευρώ
Βασικός παράγοντας για τα αποτελέσματα ήταν η πορεία των σημάτων στις διεθνείς αγορές