Πιέσεις δέχονται και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με την κρίση της Μέσης Ανατολής να εξακολουθεί να προβληματίζει και να οδηγεί μεγάλα κεφάλαια σε πιο ασφαλή στοιχεία, όπως τα ομόλογα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,6%, με τον κλάδο της βιομηχανίας να χάνει 0,9%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,92% στις 7.518 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,25% στις 15.056 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,88% στις 6.903 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Nokia υποχωρούν κατά 2%, μετά την ανακοίνωση της φινλανδικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών ότι θα καταργήσει έως και 14.000 θέσεις εργασίας ως μέρος ενός σχεδίου μείωσης κόστους. Η πτώση στα κέρδη του τρίτου τριμήνου οδήγησε στην απόφαση, καθώς η Nokia προσπαθεί να αυξήσει την αποδοτικότητα σε ένα «προκλητικό περιβάλλον αγοράς», όπως ανέφερε.

Την ίδια ώρα, η περιοχή προσπαθεί να αφομοιώσει τις εκτιμήσεις ότι τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα συνεχίσουν να είναι σε υψηλά επίπεδα για το μεγαλύτερο μέρος του 2024, προκειμένου ο δείκτης πληθωρισμού να κινηθεί πιο αποφασιστικά στον στόχο του 2%.

Από νέα έρευνα που πραγματοποίησε το Bloomberg προκύπτει ότι η ΕΚΤ δεν αναμένεται να αρχίσει να προχωρά σε μειώσεις πριν το Σεπτέμβριο του επόμενου έτους, ενώ μια ακόμη μείωση μπορεί να γίνει τον Οκτώβριο του 2024. Ακόμη μάλιστα κι εάν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις αυτές, οι μειώσεις αναμένεται ότι θα είναι μικρές, της τάξης των 25 μονάδων βάσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές