Ήπια πτωτικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους traders να παρακολουθούν τη ροή των εταιρικών κερδών, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και τα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,4%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να χάνει 1,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,29% στις 7.653 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,22% στις 15.218 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,16% στις 7.018 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της γαλλικής εταιρείας πληρωμών Worldline κινούνται με κέρδη άνω του 6%, ενώ ο σουηδο-ελβετικός πολυεθνικός βιομηχανικός και μηχανικός όμιλος ABB υποχωρεί περισσότερο από 5% μετά την ανακοινώση των κερδών του τρίτου τριμήνου.

Ασιατικά Χρηματιστήρια: Μικρές διακυμάνσεις και μικτά πρόσημα

Μακροοικονομία

Στα μάκρο της ημέρας, στο 6,7% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Σεπτέμβριο, ελαφρώς υψηλότερος από τις προσδοκίες και αμετάβλητος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,5%, σύμφωνα με τις προσδοκίες. Ο δομικός ΔΤΚ — ο οποίος εξαιρεί τις ασταθείς τιμές των τροφίμων, της ενέργειας, του αλκοόλ και του καπνού — διαμορφώθηκε στο 6,1% σε ετήσια βάση, από 6,2% τον Αύγουστο, αλλά ελαφρώς πάνω από την πρόβλεψη για 6%.

Επίσης, οι τιμές παραγωγού στο Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσαν μηνιαία άνοδο 0,4% τον Σεπτέμβριο, ενώ σε ετήσια βάση, το ποσοστό μειώθηκε κατά 0,1%. Εν τω μεταξύ, οι τιμές των εισροών παραγωγού αυξήθηκαν κατά 0,4% σε σύγκριση με τα επίπεδα του Αυγούστου, αλλά μειώθηκαν κατά 2,6% σε αντίθεση με τον Σεπτέμβριο του 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές