Η φαρμακευτική βιομηχανία της Κίνας καταγράφει αύξηση των βασικών επιχειρηματικών εσόδων της κατά μέσο ετήσιο όρο 9,3% από την αρχή της περιόδου του 14ου Πενταετούς Προγράμματος Ανάπτυξης (2021-2025), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορικής (MIIT).

Τα συνολικά κέρδη του κλάδου κατέγραψαν μέση ετήσια αύξηση 11,3%, σύμφωνα με τον Χε Γιατσιόνγκ, αξιωματούχο του ίδιου υπουργείου.

Τα στοιχεία του ΜΙΙΤ δείχνουν ότι η αύξηση των μέσων ετήσιων επενδύσεων στον αναφερόμενο τομέα, και κυρίως για την έρευνα και την ανάπτυξη (R&D), είναι μεγαλύτερη από 20%.

«Να επανέλθει μέρος της παραγωγής στην Ευρώπη»

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρόεδρος της ΠΕΦ (Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας) Θεόδωρος Τρύφων αναφέρθηκε από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του Economist, ότι «έχουμε μπροστά μας μια πρόκληση για τις προϋποθέσεις έτσι ώστε να επανέλθει μέρος της παραγωγής στην Ευρώπη». «Είναι ξεκάθαρο ότι ανοίγει μια νέα σελίδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσει σχετικά γρήγορα και αποτελεσματικά θέματα επάρκειας και αυτάρκειας ειδών πρώτης ανάγκης, όπως είναι το φάρμακο», σημείωσε.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΕΦ, υπάρχουν τρία σοβαρά θέματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσει κανείς στην ΕΕ: «Το ένα έχει σχέση με τους κανονισμούς και το θέμα της γραφειοκρατίας, που είναι πολύ πιο έντονο από ό,τι αλλού. Το δεύτερο είναι θέμα με τα επιπλέον κόστη που έχει η ευρωπαϊκή βιομηχανία σε θέματα κανονιστικών διαδικασιών και σε θέματα περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της προσαρμογής. Ενα τεράστιο θέμα, διότι βλέπουμε ότι έχουμε ολοένα αυξανόμενα κόστη και ολοένα και χαμηλότερες τιμές και το τρίτο θέμα είναι ακριβώς με ποιο τρόπο θα υπάρξει μια πρόσβαση των ασθενών σε ποιοτικά και οικονομικά φάρμακα», τόνισε. «Άρα, είμαστε μπροστά σε μια νέα πρόκληση και πιστεύω μια νέα ευρωπαϊκή πολιτική μπορεί τουλάχιστον να βελτιώσει κάποια θέματα, έτσι ώστε οι Ευρωπαίοι ασθενείς –και οι Έλληνες κατ’ αντιστοιχία– να έχουν πολύ καλύτερη πρόσβαση σε φάρμακα και γιατί όχι τοπικά παραγόμενα», κατέληξε ο κ. Τρύφων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή