Την ισχυρή άνοδο που άρχισε χτες συνεχίζει και σήμερα η Wall Street, με τους επενδυτές να στοιχηματίζουν πλέον ότι η Federal Reserve δεν θα κάνει άλλη αύξηση επιτοκίου μέχρι το τέλος του 2023, αφού και ο πληθωρισμός δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης.

Δείκτες

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,92% στις 33.580 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,21% στις 4.289 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,31% στις 13.233 μονάδες.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Moderna σημειώνουν πτώση 10%, αφού ο φαρμακευτικός κολοσσός ανέφερε μεγάλες ζημίες για το τρίτο τρίμηνο από αχρησιμοποίητα εμβόλια κατά του Covid.

Υποχωρούν τα ομόλογα

Θετικά στην αγορά λειτουργεί και το γεγονός ότι υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς τίτλου να βρίσκεται κατά περίπου 14 μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 4,65%.

Ώθηση από Fed

Η εικόνα της αγοράς ενισχύεται αφού η Fed διατήρησε και πάλι αμετάβλητα τα επιτόκια την Τετάρτη και αναβάθμισε την εκτίμησή της για την οικονομία των ΗΠΑ. Σίγουρα, ο Πρόεδρος Jerome Powell δεν θα απέκλειε μια αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι δεν θα γίνει.

«Περιμέναμε από τον Powell να μιλήσει σκληρά και να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να εμποδίσει τις αγορές να λάβουν τις δύο διαδοχικές «παύσεις» στις αυξήσεις των επιτοκίων ως πράσινο φως για τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου», δήλωσε ο Chris Zaccarelli, επικεφαλής επενδύσεων της Independent Advisor Alliance. Όμως, «μείναμε έκπληκτοι με το πόσο λεπτομερής ήταν, αν και δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η Fed εξακολουθεί να ανησυχεί για τον πληθωρισμό», πρόσθεσε.

Οι επενδυτές αφομοιώνουν περαιτέρω ενδείξεις άμβλυνσης του πληθωρισμού και χαλάρωσης στην αγορά εργασίας, σήμερα. Το κόστος εργασίας μειώθηκε κατά 0,8% το τρίτο τρίμηνο σε σύγκριση με τις προσδοκίες για αύξηση 0,7% από τους οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones.

Επίσης, οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν στις 217.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 28 Οκτωβρίου, περισσότερες από τις 210.000 την προηγούμενη εβδομάδα και τις 214.000 που εκτιμούσαν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση από τον Dow Jones.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street