Δεν υπάρχει καμία συζήτηση και καμία πρόθεση να αλλάξουν τα όρια ηλικίας, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στον Real Fm σχετικά με το ασφαλιστικό.

Είπε συγκεκριμένα:

«Δεν τίθεται κανένα τέτοιο θέμα και μάλιστα, αν μου επιτρέπετε, να διευκρινίσω το εξής: αυτό το οποίο είπε ο κύριος Τσακλόγλου είναι αυτό το οποίο προβλέπει νόμος και είναι αυτό το οποίο συμβαίνει σε όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Τι είπε; Ότι ανά τριετία, με βάση το προσδόκιμο ζωής, γίνεται μία επανεξέταση, αυτό είναι η μία διαδικασία η οποία ακολουθείται και θα γίνει ξανά το 2027. Δεν είναι στην ατζέντα της Κυβέρνησης το 2027 η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, ούτε προβλέπει η διαδικασία αυτή κάποια απότομη, ενδεχόμενη αύξηση των ορίων. Είναι δεδομένο ότι δεν είναι, λοιπόν, στην ατζέντα, ότι δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας από τους πολίτες. Υπάρχει ένας νόμος ο οποίος εξετάζει το συγκεκριμένο πλαίσιο ανά τριετία, θα γίνει τότε μία συζήτηση, με βάση τα τότε δεδομένα, δεν έχει ξεκινήσει προφανώς από τώρα καμία τέτοια συζήτηση και δεν είναι στην ατζέντα της Κυβέρνησης», τόνισε.

Φορολογικό και ελεύθεροι επαγγελματίες

Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις των ελεύθερων επαγγελματιών για τα φορολογικά ο κ. Μαρινάκης δήλωσε «μακριά από εμάς οι λογικές «τσουβαλιάσματος»» και σημείωσε πως σχετικό νομοσχέδιο προβλέπει μία σειρά από παρεμβάσεις για τα pos, για τον τρόπο που θα γίνονται οι μεταβιβάσεις των ακινήτων, για την αυστηροποίηση των προστίμων της χρήσης μετρητών και πολλά ακόμη για τα ακίνητα. «Χωρίς να υπάρχει διάθεση υποχώρησης ή παρέκκλισης από τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου, εμείς θέλουμε να δούμε και να εξετάσουμε σημειακές παρεμβάσεις, σε ποια λογική; Μέσα σε αυτό το εισόδημα το οποίο λέμε, το οποίο ξεκινά από την παραδοχή ότι δεν μπορεί το 71% των ελεύθερων επαγγελματιών να δηλώνουν κάτω από τον κατώτατο μισθό, υπάρχουν δύο διαφορετικές κατηγορίες. Να σας δώσω ένα παράδειγμα: υπάρχει ένας ελεύθερος επαγγελματίας, ο οποίος έχει μία επιχείρηση με δέκα, για παράδειγμα, εργαζομένους οι οποίοι πληρώνονται με τον κατώτατο μισθό και εκείνος δηλώνει έσοδα κάτω από αυτόν. Αυτό δεν μπορεί να συνεχίσει να γίνεται και δεν θα το επιτρέψουμε να συνεχίσει να γίνεται», συμπλήρωσε.

Αφορολόγητο

Για την πρόταση του κ. Κασσελάκη για αφορολόγητο 10.000 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες ο κ. Μαρινάκης υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πριν από λίγες ημέρες ερχόταν στο συνέδριο του Economist υπερήφανος για το περιβόητο «μαξιλάρι» των 37 δις και λίγες ημέρες μετά, θέλοντας να απαντήσει στην εσωκομματική του αντιπολίτευση, κατηγόρησε το «μαξιλάρι». «Δεν θέλω να μπω στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε πρέπει να το κάνουμε αυτό, ούτε είναι δική μας δουλειά, αλλά νομίζω ότι πλέον έχει χαθεί κάθε ίχνος σοβαρότητας και από τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ και από τη ρητορική του και αν και είναι νέος ο Πρόεδρός του -και αυτό είναι ευχάριστο να βγαίνουν νέοι άνθρωποι μπροστά- πολιτεύεται με τον πιο παλιό τρόπο που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί. Και για να συμπληρώσω ως προς την πρόταση του κ. Κασσελάκη, το κόμμα του κ. Κασσελάκη αύξησε ή επέβαλε περίπου 30 φορολογικούς συντελεστές. Γι’ αυτό και λέω ότι είναι καλύτερο να μιλάμε με τις πράξεις μας, παρά με τα εύκολα λόγια», πρόσθεσε.

Ακρίβεια

Για την ακρίβεια δήλωσε πως είναι το νούμερο ένα πρόβλημα των Ελλήνων πολιτών και πρώτη προτεραιότητα προσωπικά του Πρωθυπουργού και του συνόλου της Κυβέρνησης. Οι πυλώνες της κυβερνητικής πολιτικής σημείωσε είναι τρεις. Η αύξηση εισοδημάτων, οι εντατικοί έλεγχοι και οι στοχευμένες παρεμβάσεις. «Συνεχείς στοχευμένες παρεμβάσεις γι’ αυτούς οι οποίοι έχουν ανάγκη, όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Κυρίως, όμως, μόνιμες παρεμβάσεις. Το ξαναλέω, δεν θα βαρεθώ να το λέω, μπορεί να έχω γίνει κουραστικός, αλλά είναι η πραγματικότητα. Ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα εισαγόμενο δεν λύνεται με μαγικές συνταγές, ούτε με το πάτημα ενός κουμπιού.

Είναι μία συνεχής καθημερινή μάχη που απαιτεί πολιτικές που αυξάνουν το εισόδημα των πολιτών και εντατικούς και αυστηρούς ελέγχους, ούτως ώστε κάποιοι που περιμένουν στη γωνία να κερδοσκοπήσουν σε μια τέτοια κρίση να τίθενται στη θέση τους με πρόστιμα, όπως προβλέπει η διαδικασία και βέβαια έλεγχο της αγοράς. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε για να μειώνουμε συνεχώς τις συνέπειες και με τις μόνιμες παρεμβάσεις, οι οποίες μένουν όταν οι κρίσεις φεύγουν, να αυξάνεται το εισόδημα των Ελλήνων πολιτών», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax
ΔΥΠΑ: Εκδήλωση «Ημέρες Καριέρας για τη γαλάζια οικονομία» στον Πειραιά
Tax |

Εκδήλωση της ΔΥΠΑ «Ημέρες Καριέρας για τη γαλάζια οικονομία»

Στη σημερινή εκδήλωση της ΔΥΠΑ «Ημέρες Καριέρας για τη γαλάζια οικονομία» συμμετείχαν περισσότερες από 70 επιχειρήσεις από τη ναυτιλία, την ακτοπλοΐα, τα ναυπηγεία, τον θαλάσσιο τουρισμό και το yachting