Σε πτώση οδήγησε την Ασία, η αγορά του Χονγκ Κονγκ, καθώς η Xpeng επηρέασε τις μετοχές των ηλεκτρικών οχημάτων χαμηλότερα, ενώ οι επενδυτές αφομοιώνουν τις συζητήσεις υψηλού επιπέδου μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας.

Οι δείκτες

δείκτης Hang Seng υποχώρησε 1,05%, μετά από κέρδη 3,92% την προηγούμενη συνεδρίαση. Οι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ μετοχές της Xpeng σημείωσαν πτώση 4,2% αφού η κινεζική εταιρεία EV ανέφερε μεγάλες ζημίες για το προηγούμενο τρίμηνο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και ο Κινέζος ομόλογος του, Σι Τζινπίνγκ, συναντήθηκαν στο περιθώριο της διάσκεψης Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού, σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσουν την επικοινωνία των δύο χωρών εν μέσω συνεχιζόμενων εντάσεων.

Στις αγορές τώρα, ο Kospi της Νότιας Κορέας κινήθηκε σταθεροποιητικά, ενώ ο Kosdaq κέρδη κατά 0,39%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 υποχώρησε 0,67% και έκλεισε στις 7.058,40 μονάδες.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας έπεσε 0,20% και ο Topix υποχώρησε κατά 0,08%. Ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε πτώση 0,72%.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, το εμπορικό πλεόνασμα της Ιαπωνίας τον Οκτώβριο διαμορφώθηκε στα 662,5 δισεκατομμύρια γιεν, από πλεόνασμα 72,1 δισεκατομμυρίων γιεν τον Σεπτέμβριο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,6% σε ετήσια βάση, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 12,5%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές