Νευρικότητα και μεικτά πρόσημα καταγράφουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, προσπαθώντας να βρουν καύσιμα για την επόμενη ημέρα της ανοδικής κίνησης που προηγήθηκε, ενώ οι πιέσεις από τον ενεργειακό κλάδο αυξάνονται.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,1%, τον κλάδο του πετρελαίου να χάνει 0,9%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,12% στις 7.478 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,33% στις 15.799 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,20% στις 7.195 μονάδες.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Hellofresh καταγράφει βουτιά 20%, αφού η γερμανική εταιρεία διανομής κιτ γευμάτων μείωσε τις ετήσιες προβλέψεις της για τα βασικά κέρδη λόγω της αδύναμης αύξησης των πωλήσεων και της αύξησης του κόστους στη Βόρεια Αμερική.

Από την άλλη, οι μετοχές της σουηδικής εταιρείας ανάπτυξης παιχνιδιών Embracer Group σημειώνει άλμα 14% αφού η εταιρεία ξεπέρασε τις προσδοκίες των τριμηνιαίων κερδών και επιβεβαίωσε την πρόβλεψή της για ολόκληρο το έτος.

Μάκρο και συνάντηση κορυφής

Οι επενδυτές επεξεργάζονται επί του παρόντος τη δημοσίευση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου οι μετρήσεις ήταν καλύτερες από το αναμενόμενο. Η ανακοίνωση του ΔΤΚ για την Ευρωζώνη έχει προγραμματιστεί να δημοσιευτεί αύριο.

Επίσης, οι αγορές προσπαθούν να διαγνώσουν την επόμενη ημέρα, μετά τη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, με τον Κινέζο ομόλογο του, Σι Τζινπίνγκ, στο περιθώριο της διάσκεψης Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού, σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσουν την επικοινωνία των δύο χωρών εν μέσω συνεχιζόμενων

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές