Με τον ενεργειακό κλάδο να ηγείται της πτώσης, ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες σήμερα, διορθώνοντας μετά το έντονα ανοδικό σερί των προηγούμενων ημερών, αν και το μεγαλύτερο μέρος της Wall Street αντιστάθηκε στην πτωση.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε πτώση 0,13% στις 34.945 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,12% στις 4.508 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,07% στις 14.113 μονάδες.

Πετρέλαιο: Βουτιά σε χαμηλό 4μήνου με το βλέμμα στον ΟΠΕΚ

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, η Chevron σημείωσε απώλειες 2%, ενώ ο ενεργειακός κλάδος του S&P 500 υποχώρησε σχεδόν 3%, σημειώνοντας τη χειρότερη ημέρα του εδώ και περισσότερο από ένα μήνα. Το συμβόλαιο του αργού West Texas Intermediate παράδοσης Δεκεμβρίου σημείωσε πτώση άνω του 5% σήμερα παρασύροντας όλο τον κλάδο χαμηλότερα.

Επίσης, οι μετοχές της Cisco Systems υποχώρησαν σχεδόν 12% αφού η εταιρεία έδωσε αδύναμη καθοδήγηση για το τρέχον τρίμηνο και το πλήρες οικονομικό έτος. Η Palo Alto Networks σημείωσε επίσης πτώση 6% μετά την έκδοση απαισιόδοξης πρόβλεψης για τις χρεώσεις στο πεδίο της κυβερνοασφάλειας. Απώλειες 7% και για τη Wallmart, καθώς μείωσε τις εκτιμήσεις για την κερδοφορία του έτους, ενώ από την άλλη, η μετοχή της Macy’s σημείωσε άνοδο 5%, αφού η εταιρεία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του τρίτου τριμήνου.

Η Wall Street όμως προέρχεται από ένα ισχυρό πρώτο 15ήμερο του Νοεμβρίου, κατά το οποίο ο S&P 500 σημειώνει άνοδο περισσότερο από 7%, ενώ ο Dow έχει κερδίσει σχεδόν 6%. Ο Nasdaq έχει σημειώνει άνοδο 9,8% από την αρχή του μήνα.

Αυτές οι πρόσφατες εξελίξεις θα μπορούσαν να είναι ενδεικτικές μιας πιο μακροπρόθεσμης τάσης, δήλωσε η Barbara Doran, ιδρύτρια της BD8 Capital Partners. Αυτό συμβαίνει επειδή τα πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό μπορεί να υποδηλώνουν ότι η Federal Reserve έχει ολοκληρώσει με τις αυξήσεις των επιτοκίων. Το ότι η αγορά βρίσκεται σε μια εποχικά ισχυρή ιστορικά περίοδο είναι επίσης ένα θετικό σημάδι, πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει κάποιου είδους ασυνήθιστου γεγονότος, η Goldman Sachs πιστεύει ότι δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία πιθανότητα ύφεσης το 2024. Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Goldman, Jan Hatzius, επανέλαβε τη θέση της τράπεζας ότι υπάρχει μόνο 15% πιθανότητα συρρίκνωσης το επόμενο έτος, καθώς ο πληθωρισμός συνεχίζει να μειώνεται και οι αυξήσεις των επιτοκίων έχουν μόνο μέτριο αντίκτυπο στην αγορά εργασίας.

“Τα οικονομικά στοιχεία μέχρι στιγμής επιβεβαιώνουν ότι προς το παρόν βρισκόμαστε σε αυτή την ήπια επιβράδυνση, προς λιγότερο πληθωρισμό χωρίς ενδείξεις σοβαρής συρρίκνωσης”, δήλωσε ο Tom Hainlin, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής της U.S. Bank Wealth Management. “Είναι σαν αυτό το σενάριο Goldilocks του πληθωρισμού που επιβραδύνεται, αλλά όχι πολύ γρήγορα”, πρόσθεσε.

Στα μάκρο της ημέρας, οι αρχικές αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας για την εβδομάδα που έληξε στις 11 Νοεμβρίου ανήλθαν σε 231.000, αυξημένες κατά 13.000 σε σύγκριση με το αναθεωρημένο επίπεδο της προηγούμενης εβδομάδας. Ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων ήταν 220.250, αυξανόμενος κατά 7.750 εβδομάδα με την εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street