
Μπορεί να πιστεύουμε ότι το εμπόριο “μαϊμούδων” οργιάζει στη χώρα μας, βλέποντας καθημερινά μικροπωλητές να απλώνουν την πραμάτεια τους σε κεντρικά σημεία, αλλά αυτό που συνέβη στην Νέα Υόρκη είναι πρωτοφανές.
Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς συνέλαβαν δύο άνδρες την Τετάρτη και κατέσχεσαν περισσότερες από 200.000 πλαστές τσάντες, ρούχα και άλλα είδη πολυτελείας αξίας 1,03 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας τη «τη μεγαλύτερη κατάσχεση παραποιημένων προϊόντων στην ιστορία των ΗΠΑ», σύμφωνα με τον Guardian.
«Μαϊμούδες» τέλος για Amazon, Microsoft και Prada – Τι θέλουν να πετύχουν οι τρεις κολοσσοί
Τα κατηγορητήρια των Αντάμα Σάου και Αμπνουλάχ Τζαλό αποσφραγίστηκαν αυτή την εβδομάδα, αποκαλύπτοντας ότι και οι δύο άνδρες είχαν κατηγορηθεί για διακίνηση προϊόντων μαϊμού.
Ο εισαγγελέας Ντέιμιαν Γουίλιαμς είπε ότι «οι κατηγορούμενοι χρησιμοποίησαν μια εγκατάσταση αποθήκευσης στο Μανχάταν ως κέντρο διανομής τεράστιων ποσοτήτων προϊόντων γνωστών σχεδιαστών. Οι κατασχέσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα αποτελούνται από εμπορεύματα με εκτιμώμενη λιανική αξία πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια, τη μεγαλύτερη κατάσχεση παραποιημένων προϊόντων στην ιστορία των ΗΠΑ».
Ο Σοου, 38 ετών και ο Τζαλό, 48 ετών, αντιμετωπίζουν μέγιστη ποινή κάθειρξης 10 ετών.
Οι «επιχειρήσεις διακίνησης αγαθών μεγάλης κλίμακας» των κατηγορουμένων πραγματοποιήθηκαν έξω από μια εγκατάσταση αποθήκευσης στο Μανχάταν, ενώ ο Τζάλο διακινούσε επίσης μέσω μιας άλλης τοποθεσίας, επίσης στο Μανχάταν. Η κατάσχεση της μονάδας αποθήκευσης είχε ως αποτέλεσμα την κατάσχεση 83.000 αντικειμένων αξίας άνω των 502 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η άλλη τοποθεσία του Τζάλο είχε ως αποτέλεσμα την κατάσχεση «πάνω από 50.000 πλαστών αντικειμένων» αξίας άνω των 237 εκατομμυρίων δολαρίων.
Οι φωτογραφίες των χώρων, που κοινοποιήθηκαν μαζί με τη δήλωση του Γουίλιαμς, απεικόνιζαν μια πληθώρα από τσάντες, ρούχα και άλλα αντικείμενα σε κουτιά ή ακόμα και σκορπισμένα πάνω από σωλήνες οροφής.

Ο Ιβάν Αρβέλο, ειδικός πράκτορας υπεύθυνος για τις έρευνες εσωτερικής ασφάλειας, επαίνεσε τα ευρήματα σε μια ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι «υπογραμμίζει την ακλόνητη δέσμευση του Γραφείου Έρευνας Εσωτερικής Ασφάλειας Νέας Υόρκης στον αγώνα κατά της κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας και χρησιμεύει ως απόδειξη για την αφοσίωση της ομάδας και του συνεργάτη μας , που επιδίωξαν ακούραστα τη δικαιοσύνη, με αποκορύφωμα τη μεγαλύτερη κατάσχεση αυτού του είδους».
Ο Ντάγκλας Χαντ, δικηγόρος οίκων μόδας και συνεργάτης της Hand Baldachin & Associates LLP, είπε ότι «είναι συγκινητικό να βλέπω να προστατεύονται τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας των επωνυμιών μόδας».
Ο Χαντ πρόσθεσε ότι η αγορά παραποίησης/απομίμησης είναι «σημαντικό πρόβλημα όχι μόνο για τους οίκους μόδας πολυτελείας και την υποβάθμιση των αξιών των εμπορικών σημάτων τους, αλλά και για τους καταναλωτές και την κοινωνία γενικότερα, καθώς πολλά προϊόντα απομίμησης παράγονται σε καταπιεστικά εργασιακά περιβάλλοντα και χωρίς καμία προσκόλληση σε μεθόδους οικολογικής παραγωγής (όπως εφαρμόζονται από επώνυμους οίκους)».


Latest News

Ο Τραμπ βάζει στο μικροσκόπιο την χρηματοδότηση πανεπιστημίων από το εξωτερικό
Νέο εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ απειλεί να περικόψει ομοσπονδιακά χρήματα από τα σχολεία που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις αποκάλυψης ξένων χρηματοδοτήσεων

Η Boeing απειλεί να σταματήσει να κατασκευάζει αεροσκάφη για την Κίνα
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επισκιάζει τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Boeing

Άνοδος της μετοχής της Alphabet λόγω της αύξησης των εσόδων το α' τρίμηνο
Η Alphabet είχε έσοδα 90,23 δισ. δολάρια έναντι προβλέψεων για έσοδα 89,12 δισ. δολαρίων, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,81 δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 2,01 δολάρια

Από «αόρατη» σύζυγος αντιπροέδρου... celebrity - Ποια είναι η δεύτερη κυρία των ΗΠΑ Ούσα Βανς
Ως δεύτερη κυρία, η Ούσα Βανς έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ στην Ουάσιγκτον, αλλά έχει σχέδια

Πόσο πιο πλούσιες έγιναν οι 19 πλουσιότερες οικογένειες των ΗΠΑ πέρυσι
Οι πλουσιότεροι από τους πλούσιους στην Αμερική ελέγχουν τον πλούτο του έθνους σε επίπεδα ρεκόρ

100 ημέρες χάους και ελάχιστα αποτελέσματα από το DOGE του Μασκ
Αδηλο το μέλλον του υπουργείου αποτελεσματικότητας μετα την αποχώρηση Μασκ - Η κριτική για έλλειψη διαφάνειας και τα πενιχρά αποτελέσματα

Από τα τρένα στα... τανκς - Η ιστορική στροφή της Γερμανίας που γεννά ευκαιρίες
Τι αναφέρει δημοσίευμα των FT για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτό το διάστημα η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης

Τραμπ: Ο πόλεμος με την Fed και το βαθύ πλήγμα στην αγορά ομολόγων
Στο κάδρο η ανεξαρτησία της Fed που προστίθεται στις ανησυχίες των επενδυτών για το χρέος, τον εμπορικό πόλεμο και τους τριγμούς στο καθεστώς του ασφαλούς καταφυγίου

H μεγάλη αντεπίθεση της Volkswagen στην Κίνα
Τρία καινούργια μοντέλα σχεδιασμένα ειδικά για την κινεζική αγορά παρουσίασε η γερμανική εταιρεία στη Σανγκάη

Η Nestle παγώνει τις τιμές για να μη χάσει καταναλωτές
Οι δασμοί πυροδοτούν σενάρια ύφεσης και πτώσης της κατανάλωσης - Σε άνοδο τα προϊόντα private label