Τα λιμάνια των ΗΠΑ λαμβάνουν επιχορηγήσεις πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για την αναβάθμιση της υποδομής χειρισμού φορτίου, σύμφωνα με το cnbc.com.

Οι επιχορηγήσεις αποτελούν μέρος της δέσμευσης της κυβέρνησης Μπάιντεν ύψους 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον εκσυγχρονισμό των λιμενικών υποδομών στις ΗΠΑ.

ΗΠΑ: Το «φάντασμα» της συμφόρησης επιστρέφει στα αμερικανικά λιμάνια

Μεσαίου μεγέθους πόλεις-λιμάνια όπως η Βαλτιμόρη είναι μεταξύ των αποδεκτών επιχορηγήσεων για το 2023. Τον Νοέμβριο, το λιμάνι της Βαλτιμόρης έλαβε επιχορήγηση ύψους 47 εκατομμυρίων δολαρίων για να ξεκινήσει έναν υπεράκτιο κόμβο παραγωγής αιολικής ενέργειας, μεταξύ άλλων βελτιώσεων. Για παράδειγμα, τα κεφάλαια θα πληρώσουν για μια νέα προβλήτα, ή αποβάθρα, για κυλιόμενο φορτίο. Η Βαλτιμόρη είναι ο κορυφαίος προορισμός των ΗΠΑ για εισαγωγές κυλιόμενου φορτίου, μια κατηγορία που περιλαμβάνει γεωργικά μηχανήματα από την John Deere και ελαφρά οχήματα από την BMW, σύμφωνα με τη λιμενική διοίκηση του Μέριλαντ.

Περισσότερα από 653 εκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις του Προγράμματος Ανάπτυξης Λιμενικών Υποδομών χορηγήθηκαν σε λιμάνια των ΗΠΑ το 2023 από το Υπουργείο Μεταφορών και τη Ναυτιλιακή Διοίκηση των ΗΠΑ. Άλλα έργα που λαμβάνουν ομοσπονδιακά κονδύλια περιλαμβάνουν την επέκταση του τερματικού σταθμού Port of Tacoma Husky στην πολιτεία της Ουάσινγκτον (54,2 εκατομμύρια δολάρια) και το έργο βελτίωσης του συστήματος μεταφορών North Harbor στο Long Beach της Καλιφόρνια (52,6 εκατομμύρια δολάρια).

Οι λιμενικές βελτιώσεις προέρχονται επίσης από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος, η οποία προσφέρει κονδύλια για την καταπολέμηση του ρελαντί φορτηγών. Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ εμβαθύνει ορισμένες πλωτές οδούς στην Ανατολική Ακτή για να καλωσορίσει μεγαλύτερα πλοία.

Η Βαλτιμόρη δεν είναι η μόνη πόλη με αναπτυσσόμενο λιμάνι, σύμφωνα με ναυτιλιακούς οικονομολόγους. Οι ειδικοί λένε ότι οι πύλες κατά μήκος της νοτιοανατολικής ακτής των ΗΠΑ μεταφέρουν περισσότερα φορτία, καθώς τα κύρια σημεία εισόδου φράζουν με την κυκλοφορία φορτηγών.

«Όλα τα λιμάνια της Ανατολικής Ακτής αναβαθμίζουν την υποδομή και τη χωρητικότητά τους», δήλωσε ο Walter Kemmsies, διευθύνων σύμβουλος της Kemmsies Group, μιας συμβουλευτικής εταιρείας ναυτιλιακής οικονομίας που συνεργάζεται επί του παρόντος με τη Λιμενική Αρχή της Γεωργίας στη Σαβάνα. «Αυτό που κάνει είναι ότι το καθιστά πιο ελκυστικό για τους ωκεάνιους μεταφορείς. Τους αρέσει να μπορούν να μπαινοβγαίνουν σε ένα λιμάνι πολύ γρήγορα και τους αρέσει να πηγαίνουν σε πολλά λιμάνια».

Η Ports America σχημάτισε μια σύμπραξη δημόσιου-ιδιωτικού τομέα με την πολιτεία του Μέριλαντ για τη διαχείριση εξοπλισμού και λειτουργιών σε τμήματα του λιμανιού της Βαλτιμόρης. Η ομάδα δήλωσε στο CNBC ότι 550 εκατομμύρια δολάρια σε αναβαθμίσεις έχουν πάει μόνο στο Seagirt Marine Terminal για την πύκνωση του ναυπηγείου εμπορευματοκιβωτίων από τότε που ξεκίνησε η συνεργασία το 2010.

Αυτές οι αναβαθμίσεις βασίζονται σε προηγούμενα σχέδια για την αναζωογόνηση των παρακμάζοντων βιομηχανικών πόλεων της Αμερικής. Στη Βαλτιμόρη, οι δημόσιοι υπάλληλοι αντιμετωπίζουν τα σημεία συμφόρησης κατά μήκος της αλυσίδας εφοδιασμού πέρα από το λιμάνι. Πιστεύουν ότι το έργο επέκτασης της σήραγγας Howard Street θα αυξήσει τη σιδηροδρομική χωρητικότητα διπλής στοίβας από τη Βαλτιμόρη, γεγονός που θα μπορούσε να βοηθήσει τις εταιρείες που εργάζονται στο λιμάνι να μεταφέρουν εμπορεύματα από και προς σημεία στις μεσοδυτικές πολιτείες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία