Το Κίεβο σχεδιάζει να παραγάγει ένα εκατομμύριο drones FPV (first-person-view- οπτική πρώτου προσώπου) που χρειάζονται ευρέως στην πρώτη γραμμή του μετώπου και περισσότερα από 11.000 επιθετικά drones μεσαίου και μακρού βεληνεκούς, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός υπουργός Στρατηγικών Βιομηχανιών.
Η Ουκρανία χρησιμοποιεί εντατικά τα FPV drones- μικρά drones που προορίζονται για προσωπική χρήση, αλλά έχουν τροποποιηθεί για το πεδίο της μάχης-από τις πρώτες μέρες της ρωσικής εισβολής το 2022 ως μια φθηνή αλλά αποτελεσματική εκδοχή για αναγνώριση και επιθέσεις.
Η τακτική υιοθετήθηκε στη συνέχεια από τον στρατό της Μόσχας, ο οποίος εκτιμάται ότι τώρα έχει στην διάθεση του πολύ περισσότερα παρόμοια drones.
«Όλες οι εγκαταστάσεις παραγωγής είναι έτοιμες και θα αρχίσει το 2024» δήλωσε ο υπουργός Ολεξάντρ Καμούστιν σε ανάρτηση του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram.
Βελτιώνονται οι εμπορικές σχέσεις της Ελλάδας με την Ουκρανία – Φθίνουν με Ρωσία [πίνακες]
Drones με εμβέλεια μεγαλύτερη των 1000 χιλιομέτρων
Ο αριθμός περιλαμβάνει τουλάχιστον 1.000 drones με εμβέλεια μεγαλύτερη των 1.000 χιλιομέτρων, είπε ο ίδιος.
Η Ουκρανία δραστηριοποιείται για να αυξήσει την εγχώρια παραγωγή όπλων προκειμένου να εξασφαλίσει σταθερές αποστολές χωρίς να βασίζεται αποκλειστικά στην βοήθεια των ξένων εταίρων και να δώσει μια ώθηση στην οικονομία.
Ο Καμύσιν δήλωσε ότι τον Δεκέμβριο η χώρα του θα παραγάγει περισσότερα από 50.000 drones FPV.
Ελλείψεις σε «ολόκληρη την πρώτη γραμμή»
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πόλεμος δεν εξαφάνισε τις προμήθειες μόνο της Ουκρανίας, αλλά και των συμμάχων της. Οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ προειδοποιούν εδώ και μήνες ότι τα αποθέματα εξαντλούνται, αλλά η Ουκρανία εξαρτάται πλέον από τους δυτικούς υποστηρικτές της για μεγάλο μέρος των πυρομαχικών που χρησιμοποιεί καθημερινά στις μάχες της.
Ως αποτέλεσμα η Ουκρανία κάνει οικονομία στη χρήση των διαθέσιμων προμηθειών, γεγονός που περιορίζει τις δυνάμεις της στο πεδίο. Αυτή η έλλειψη σε οβίδες και πυρομαχικά είναι εμφανής στην Αβντιβκά, όπου σημειώνονται από τις πιο σφοδρές και αιματηρές μάχες του πολέμου μέχρι στιγμής.
Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, o Ουκρανός ταξίαρχος Ολεκσάντρ Ταρνάφσκι είπε ότι η Ουκρανία «αναδιανέμει» ό,τι έχει και περιορίζει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις λόγω των ελλείψεων. Οι ελλείψεις γίνονται αισθητές «σε ολόκληρη την πρώτη γραμμή», τόνισε.
Η Ουκρανία εκτοξεύει επίσης χιλιάδες βλήματα πυροβολικού λιγότερα την ημέρα από όση ποσότητα θα ήθελε, λόγω των περιορισμένων προμηθειών.
Latest News
Ξεκινάει το εορταστικό ωράριο στη χριστουγεννιάτικη αγορά - Πώς θα λειτουργούν τα μαγαζιά
Ξεκινά από σήμερα το εορταστικό ωράριο, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα τρεις Κυριακές μέσα στον μήνα
Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου του Βήματος για τα 50 χρόνια Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής
Το πρόγραμμα του συνεδρίου που διοργανώνει το BHMA σε συνεργασία με το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών στις 12 και 13 Δεκεμβρίου για την πορεία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης – Ζωντανή κάλυψη από το κανάλι του Βήματος στο YouTube
Την Πέμπτη ανακοινώνει ο Μακρόν το όνομα του νέου πρωθυπουργού
Σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου , ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεν πρόκειται να παρουσιάσει απόψε τον νέο πρωθυπουργό
Η Google φέρνει στα ελληνικά σχολεία το “Experience AI”
Η Google και το Raspberry Pi Foundation παρέχουν χρηματοδοτική στήριξη και ενδυνάμωση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές για ένα μέλλον καθοδηγούμενο από την Τεχνητή Νοημοσύνη
Κρούγκμαν: Αποσύρεται μετά από 25 χρόνια ως αρθρογράφος των New York Times
Την είδηση μοιράστηκε η συντάκτρια της στήλης Opinion Kathleen Kingsbury
«Διαστημική» άνοδος για τη SpaceX - Στα 350 δισ. δολ. η αποτίμηση
Η εκρηκτική αποτίμηση, εδραιώνει την ιδιότητα της SpaceX ως την πιο πολύτιμη ιδιωτική νεοφυή επιχείρηση στον κόσμο
Σχέδιο απαγόρευσης των social media σε παιδιά κάτω των 15 ετών και στην Ελλάδα; - Τι εξετάζεται
Προωθούνται αυστηροί περιορισμοί στην πρόσβαση των παιδιών κάτω των 15 ετών στα social media
Το πολύπλοκο τοπίο στη Συρία αλλάζει το χάρτη στη Μέση Ανατολή
Εξαιρετικά πολύπλοκο είναι το τοπίο στη Συρία, στη μετά Άσαντ εποχή, με Ισραήλ, και Τουρκία, να παίρνουν θέση συνδιαμορφωτή των εξελίξεων.
Ολιστική αντιμετώπιση κολπικής μαρμαρυγής: Είναι νόσος και όχι αρρυθμία
Ο Δρ. Δημήτρης Τσιαχρής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών μιλά για τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η νόσος
Η κυβέρνηση Μπάιντεν «αποχαιρετά» τη Ρωσία με νέα πακέτο κυρώσεων - Στόχος ξανά το πετρέλαιο
Οι ΗΠΑ έχουν επίσης προχωρήσει σε αύξηση της στρατιωτικής και οικονομικής στήριξης προς την Ουκρανία