Έντονη νευρικότητα και μικτά πρόσημα εμφανίζει σήμερα η Wall Street, με τη μετοχή της Boeing να βρίσκεται στο επίκεντρο εξαιτίας της καθήλωσης 171 αεροσκαφών της λόγω προβλημάτων ασφαλείας.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,39% στις 37.321 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,18% στις 4.705 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,48% στις 14.593 μονάδες.

Σε χαμηλό τριών εβδομάδων διολισθαίνει ο χρυσός

Στο επίκεντρο σημερα η μετοχή της Boeing, η οποία χάνει περισσότερο από 8% μετά την προσωρινή καθήλωση δεκάδων αεροσκαφών Boeing 737 Max 9 για επιθεωρήσεις, μετά την έκρηξη σε αεροσκάφος της Alaska Airlines.

Στη γενική εικόνα όμως η Wall Street φαίνεται να βρίσκεται σε διορθωτική τροχιά, μετά το ράλι του τέλους του έτους, με τα τελευταία στοιχεία για τις θέσεις εργασίας του Δεκεμβρίου να μετατρέπονται σε αφορμή πωλήσεων.

Αυτή την εβδομάδα, οι επενδυτές θα αποκτήσουν μεγαλύτερη σαφήνεια για την πορεία των μειώσεων επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή Δεκεμβρίου θα δημοσιευτεί την Πέμπτη, ενώ ο δείκτης τιμών παραγωγού αναμένεται να ανακοινωθεί την Παρασκευή. Και οι δύο δείκτες θα δείξουν εάν οι προσπάθειες της Fed να μειώσει τον πληθωρισμό στο 2% είναι αποτελεσματικές.

Την ίδια ώρα, αναμένεται και η έναρξη της περιόδου για τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων του 2023, την Παρασκευή. Τα αποτελέσματα από τις μεγάλες τράπεζες Bank of America, Citigroup, JPMorgan και Wells Fargo θα ανακοινωθούν την πρώτη ημέρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street